Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september


Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Over dat laatste punt was de afgelopen dagen onduidelijkheid, maar tijdens de persconferentie van dinsdag maakte minister president Mark Rutte duidelijk dat het nu definitief exclusief personeel was.

De horeca had graag gezien dat er ruimte was gegeven aan een eerdere opening van de locaties, maar het kabinet houdt vast aan de eerder aankondiging van 1 juni. Hoewel er over de sportkantines tijdens de persconferentie niets werd gezegd is nu wel duidelijk dat die naar alle waarschijnlijkheid nog tot 1 september gesloten blijven.

Controle

Gasten die gebruik willen maken van de horeca moeten voor de zitplaatsen binnen van te voren reserveren. Ondernemers moeten controleren bij de reservering of de gasten klachtenvrij zijn voor wat betreft het coronavirus. KHN meldde al dat die controle uiteraard moeten worden nagekomen, maar dat zij nooit kunnen bestaan uit een harde controle. De belangenvereniging gaat uit van eigen verantwoordelijkheid bij de gasten. Hetzelfde geldt voor de controle of mensen tot eenzelfde gezin behoren, die bij elkaar aan een tafeltje mogen zitten op het terras.

Bioscopen

Andere maatregelen die kunnen worden versoepeld hebben betrekking op scholen, theaters, musea en bioscopen. Voor culturele instellingen als film-, theater- en concertzalen, musea, monumenten en muziekscholen gelden dezelfde voorwaarden als voor de horeca. Ook zij mogen dus 1 juni om 12.00 uur open, met de beperking van dertig bezoekers.

Scholen

Middelbare scholen mogen op 2 juni de deuren weer openen voor alle leerlingen. Ook hier moeten zowel leerlingen als docenten onderling 1,5 meter afstand houden. Op 15 juni begint het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs met het afnemen van toetsen, tentamens en het geven van praktijklessen.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer gaat weer rijden voor mensen die noodzakelijk op pad moeten. Het is wel verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. Op het niet dragen daarvan staat een boete van 95 euro. Voor de stationshoreca is dat risico niet echt motiverend om on-the-go-producten aan te bieden aan reizigers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht

App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees bericht

Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Lees berichtPodiumbouwer Coreworks bouwt etageterrassen

Inventief – Coreworks, een bedrijf dat onder normale omstandigheden constructies neerzet voor evenementen en festivals, heeft zich nu ook toegelegd op het bouwen van terrassen. Niet alleen worden de terrassen ingericht volgens de RIVM-richtlijnen, maar ze kunnen ook nog eens veilig, meerdere etages hoog worden neergezet.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid