Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september


Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Over dat laatste punt was de afgelopen dagen onduidelijkheid, maar tijdens de persconferentie van dinsdag maakte minister president Mark Rutte duidelijk dat het nu definitief exclusief personeel was.

De horeca had graag gezien dat er ruimte was gegeven aan een eerdere opening van de locaties, maar het kabinet houdt vast aan de eerder aankondiging van 1 juni. Hoewel er over de sportkantines tijdens de persconferentie niets werd gezegd is nu wel duidelijk dat die naar alle waarschijnlijkheid nog tot 1 september gesloten blijven.

Controle

Gasten die gebruik willen maken van de horeca moeten voor de zitplaatsen binnen van te voren reserveren. Ondernemers moeten controleren bij de reservering of de gasten klachtenvrij zijn voor wat betreft het coronavirus. KHN meldde al dat die controle uiteraard moeten worden nagekomen, maar dat zij nooit kunnen bestaan uit een harde controle. De belangenvereniging gaat uit van eigen verantwoordelijkheid bij de gasten. Hetzelfde geldt voor de controle of mensen tot eenzelfde gezin behoren, die bij elkaar aan een tafeltje mogen zitten op het terras.

Bioscopen

Andere maatregelen die kunnen worden versoepeld hebben betrekking op scholen, theaters, musea en bioscopen. Voor culturele instellingen als film-, theater- en concertzalen, musea, monumenten en muziekscholen gelden dezelfde voorwaarden als voor de horeca. Ook zij mogen dus 1 juni om 12.00 uur open, met de beperking van dertig bezoekers.

Scholen

Middelbare scholen mogen op 2 juni de deuren weer openen voor alle leerlingen. Ook hier moeten zowel leerlingen als docenten onderling 1,5 meter afstand houden. Op 15 juni begint het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs met het afnemen van toetsen, tentamens en het geven van praktijklessen.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer gaat weer rijden voor mensen die noodzakelijk op pad moeten. Het is wel verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. Op het niet dragen daarvan staat een boete van 95 euro. Voor de stationshoreca is dat risico niet echt motiverend om on-the-go-producten aan te bieden aan reizigers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees berichtBioscoopbranche wil overleven en vraagt perspectief

Bioscoop – Als per 1 juli de maatregelen worden versoepeld, mogen ook de bioscopen weer meer mensen toelaten. Maar de verruiming van 30 naar 100 bezoekers per zaal zal ontoereikend zijn om de bioscoopsector te behoeden voor faillissementen. Dat komt volgens directeur Gulian Nolthenius, van de koepelorganisatie NVBF, doordat de anderhalve meter-maatregel er voor zorgt dat er in de meeste gevallen slechts vijftig mensen...

Lees bericht

‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid