‘Horeca opnieuw twee weken dicht’


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Corona – De Nederlandse horeca gaat mogelijk opnieuw twee weken dicht. Volgens diverse media gaat het kabinet dat vanavond bekendmaken. De sluiting moet leiden tot een daling in het aantal coronabesmettingen.

Als de sluiting van de horeca doorgaat, zal die naar alle waarschijnlijkheid om 20.00 uur vanavond ingaan, om te voorkomen dat zich nog ‘excessen’ gaan voordoen binnen de horeca en op de terrassen. Ook bij de vorige lockdown van de horeca op 15 maart ging de maatregel ook vrijwel direct in.

Alcohol verbod

Ook de verkoop van alcohol zou na 20.00 uur worden verboden, om te voorkomen dat ’s avonds nog drank wordt gekocht. Zelfs het online bestellen en laten bezorgen van drank is na dat tijdstip niet meer toegestaan, zo melden verschillende media.

De zware maatregelen zouden maandagavond zijn besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters als voorzitters van de veiligheidsregio. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zien de horeca nog altijd als een plek waar veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren.

Doodsteek

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft bij mondde van voorzitter Robèr Willemsen al laten weten dat de tweede sluiting voor twee weken de doodsteek wordt voor veel horecabedrijven. Hij voelt zich ook buitenspel gezet door het kabinet omdat de belangenvereniging vaak pas op het laatste moment van de maatregelen hoort. Volgens KHN beloopt de schade van horecabedrijven inmiddels enkele miljarden en is extra steun nodig.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht

Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid