‘Horeca opnieuw twee weken dicht’


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Corona – De Nederlandse horeca gaat mogelijk opnieuw twee weken dicht. Volgens diverse media gaat het kabinet dat vanavond bekendmaken. De sluiting moet leiden tot een daling in het aantal coronabesmettingen.

Als de sluiting van de horeca doorgaat, zal die naar alle waarschijnlijkheid om 20.00 uur vanavond ingaan, om te voorkomen dat zich nog ‘excessen’ gaan voordoen binnen de horeca en op de terrassen. Ook bij de vorige lockdown van de horeca op 15 maart ging de maatregel ook vrijwel direct in.

Alcohol verbod

Ook de verkoop van alcohol zou na 20.00 uur worden verboden, om te voorkomen dat ’s avonds nog drank wordt gekocht. Zelfs het online bestellen en laten bezorgen van drank is na dat tijdstip niet meer toegestaan, zo melden verschillende media.

De zware maatregelen zouden maandagavond zijn besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters als voorzitters van de veiligheidsregio. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zien de horeca nog altijd als een plek waar veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren.

Doodsteek

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft bij mondde van voorzitter Robèr Willemsen al laten weten dat de tweede sluiting voor twee weken de doodsteek wordt voor veel horecabedrijven. Hij voelt zich ook buitenspel gezet door het kabinet omdat de belangenvereniging vaak pas op het laatste moment van de maatregelen hoort. Volgens KHN beloopt de schade van horecabedrijven inmiddels enkele miljarden en is extra steun nodig.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca

Gerelateerd nieuws

Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht


Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers

Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.

Lees bericht


UFS en Orbisk strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Unilever Food Solutions (UFS) en voedselafvalmonitor Orbisk gaan gezamenlijk strijden tegen voedselverspilling in de horeca. De samenwerking sluit aan bij Unilevers ‘Future Foods’ plan, dat de milieu-impact van de voedselketen moet verminderen en mensen gaat helpen met de transitie naar gezondere voedingspatronen.

Lees bericht


Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid