‘Horeca opnieuw twee weken dicht’


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Corona – De Nederlandse horeca gaat mogelijk opnieuw twee weken dicht. Volgens diverse media gaat het kabinet dat vanavond bekendmaken. De sluiting moet leiden tot een daling in het aantal coronabesmettingen.

Als de sluiting van de horeca doorgaat, zal die naar alle waarschijnlijkheid om 20.00 uur vanavond ingaan, om te voorkomen dat zich nog ‘excessen’ gaan voordoen binnen de horeca en op de terrassen. Ook bij de vorige lockdown van de horeca op 15 maart ging de maatregel ook vrijwel direct in.

Alcohol verbod

Ook de verkoop van alcohol zou na 20.00 uur worden verboden, om te voorkomen dat ’s avonds nog drank wordt gekocht. Zelfs het online bestellen en laten bezorgen van drank is na dat tijdstip niet meer toegestaan, zo melden verschillende media.

De zware maatregelen zouden maandagavond zijn besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters als voorzitters van de veiligheidsregio. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zien de horeca nog altijd als een plek waar veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren.

Doodsteek

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft bij mondde van voorzitter Robèr Willemsen al laten weten dat de tweede sluiting voor twee weken de doodsteek wordt voor veel horecabedrijven. Hij voelt zich ook buitenspel gezet door het kabinet omdat de belangenvereniging vaak pas op het laatste moment van de maatregelen hoort. Volgens KHN beloopt de schade van horecabedrijven inmiddels enkele miljarden en is extra steun nodig.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca

Gerelateerd nieuws

Loetje blijft ‘open’ en opent in 2021 twee nieuwe locaties

Formulenieuws – Alle 21 locaties van loetje blijven hun biefstuk verkopen, alleen moeten de gasten de maaltijd ophalen. Op vijf locaties kan dat zelfs via een ‘drive in’. Daarnaast groeit het bedrijf ondanks de horecamaatregelen gewoon door en opent het restaurant begin 2021 twee nieuwe locaties.

Lees bericht


Horecagroothandels weer open voor particulieren

Groothandel - Op woensdag 14 oktober heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, op verzoek van de overheid bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels per donderdag 15 oktober weer toegankelijk zijn voor particulieren. Een einddatum is op dit moment nog niet bekend.

Lees bericht

‘Horecamaatregelen mogelijk voor vier weken’

Coronamaatregelen – Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober een aantal duidelijke en zware maatregelen bekendgemaakt. Dat de horeca de deuren moest sluiten was al eerder uitgelekt, maar dat het mogelijk vier weken gaat duren is nieuw. Het kabinet gaat alle afgekondigde maatregelen over twee weken evalueren en besluit dan over een mogelijke verlenging.

Lees bericht

‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees bericht


FSIN: ‘Schade lockdown en crisis ongelijk verdeeld’

Analyse  - Binnen Foodservice is de schade van de lockdown en de coronacrisis zeer ongelijk verdeeld. Zakenhotels, catering, bedrijven in de Randstad, travel en horecabedrijven met weinig (buiten)ruimte worden het hardst geraakt. Minder hard getroffen worden leisurehotels, horeca met veel (buiten)ruimte, horeca in toeristische gebieden, fastservice en pompshops.

Lees bericht

KHN: horeca-omgeving veiliger, dan thuis zonder toezicht

Coronamaatregelen - KHN laat weten afgelopen weekend met afgrijzen te hebben gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden. Zodra cafés en restaurants om 22.00 uur hun deuren moesten sluiten, stapten mensen massaal naar supermarkten en nachtwinkels om daar drank in te kopen om die thuis of in het park te nuttigen. Volgens KHN is de...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid