‘Horeca organiseert in heel Nederland protestacties’


Protestactie in Haarlem van de lokale horeca

Actie - In verschillende steden organiseren restaurants acties tegen de coronamaatregelen. Na het uitlekken van het nieuws dat de sluiting van de horeca mogelijk verlengd wordt, komen er steeds meer initiatieven binnen waaruit blijkt dat er actie gevoerd gaat worden.

Ook bij evenementenbureau WijnSpijs komen verschillende oproepen uit heel Nederland binnen van restaurateurs die in protest gaan of hun deuren toch openen. Wouter Dijkstra, eigenaar van WijnSpijs.nl: “Binnen een uur had ik 3 restaurant eigenaren aan de lijn die vroegen of we hun acties konden ondersteunen op de één of andere manier.We weten nu dat er in ieder geval in Zwolle. Delft en Haarlem ludieke acties worden georganiseerd of dat de restaurants opengaan”.  Volgens Dijkstra is dit het topje van de ijsberg. De komende weken voorspelt hij tal van ongehoorzaamheidsacties.

Horecaprotest

In Haarlem legde Jozua Jaring van Ratatouille in Haarlem een kruis van koksbuizen voor het gemeentehuis. “We moeten een vuist maken, dit kan zo niet langer”, aldus de met 1 Michelinster bekroonde chef-kok en eigenaar. In Delft organiseert Chefsbar Centre een actie met #dekoekisop: Raymond Slats, eigenaar van het restaurant, roept alle restaurants in Nederland om een leeg koekblik met visitekaartje bij hun gemeentehuis te komen brengen. En in Zwolle gaan de restaurants zaterdag open, tegen de naar alle waarschijnlijkheid geldende maatregelen in. “Bijna de hele stad gaat hun deuren open doen, ook bij ons is de maat vol,” aldus Pieter Blaauwhof van Oak.

Valkenburg

In Valkenburg had de burgemeester al melding gemaakt van acties vanuit de horeca. Deze vinden vandaag plaats. Niet alleen zijn de ondernemers daar getroffen door de coronamaatregelen, maar ook hebben zij te maken gehad met hoogwater, waardoor zij tijdenlang de deuren in het hoogseizoen gesloten moesten houden.

WijnSpijs

In maart 2021 lanceerde WijnSpijs de coronaproof Take Away Wandeling in 25 Nederlandse steden. WijnSpijs steunt op die wijze ook de horeca. Inmiddels hebben zo'n 200.000 wandelaars de WijnSpijs Wandeling gelopen.

Bron: Wijnspijs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecabedrijven voeren diverse ludieke acties in gemeenten

Actie – In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Zo organiseerden in Breda tientallen horecaondernemers een picknick om aandacht te vragen voor hun situatie. De actie begon om 12.05 uur omdat het voor de meeste bedrijven ‘5 over 12 is’.

Lees bericht


Gemiddeld restaurant heeft ton schuld, totale schuld is 3 miljard

Corona – De gemiddelde schuld per restaurant bedraagt bijna een ton. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het culinaire platform WijnSpijs.nl. Door de coronamaatregelen bouwen restaurants steeds meer schuld op, inmiddels is die totale schuldenberg zo’n 3 miljard euro. Het aflossen van deze schulden is een meerjarenplan.

Lees bericht


Ook Horeca Alliantie steunt #BlackMonday-actie van KHN

Actie – Maandag 7 december gaat de horeca protesteren op het Malieveld in Den Haag. Met een knipoog naar de drukke verkoopdagen van #BlackFriday zet de horeca de protestactie #BlackMonday in om duidelijk te maken dat de sector meer steun nodig heeft en ook open wil. De actie #Blackmonday wordt ondersteund door de Horeca Alliantie.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid