Horeca voor afhalen in pretparken en dierenparken toegestaan


Corona -  Afhalen in dierenparken en pretparken is toch mogelijk. Dat schrijft de Rijksoverheid in een toelichting op de recent bepaalde coronamaatregelen. Eerder moesten de horecavoorzieningen op de parken dicht.

Over het open zijn en dicht moeten van horecavoorzieningen op pretparken en andere doorlooprecreatie is iedere keer onduidelijk. Eerder was het afhalen van eten en drinken op pretparken en dierentuinen in sommige veiligheidsregio’s verboden en in andere regio’s nog niet. Die verschillen zouden te maken hebben met timings in het verstrekken van de juiste informatie, want afgesproken zou zijn binnen het veiligheidsberaad dat de horecavoorzieningen dicht zouden zijn.

Efteling opent supermarkt

Nu vanaf donderdag de pretparken en dierentuinen weer opengaan mag er weer wel worden afgehaald, zo blijkt nu. Volgens Looopings, een website over pretparken, zou de Efteling in samenwerking met convenienceketen Spar overwegen een tijdelijke supermarkt te openen op het terrein; supermarkten mogen namelijk sowie zo open zijn. Deze locatie zou aanstaande vrijdag de deuren openen.De site baseert zich op een memo van de directie van de Efteling aan eigen medewerkers van het attractiepark.

Andere horecalocaties die niet onder de sluitingsregels vallen zijn uitvaartcentra, bedrijfskantines, eetruimten in zorginstellingen voor patiënten en bezoekers van patiënten en kantinelocaties voor dagbesteding voor kwetsbare groepen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Lees bericht


ABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees bericht

SPAR opent nieuwe vestiging van The Tosti Club in Enschede

Formulenieuws - SPAR city Enschede opent een nieuwe shop-in-shop van The Tosti Club. Na de start van de shop-in-shoplocatie van The Tosti Club in Zwolle breidt SPAR het verhaal van de The Tosti Club op 11 maart verder uit. Na deze opening volgen vestigingen in Amsterdam (Hobbemakade) en Hoorn.

Lees bericht

Eerste foto’s van ESSO-tankstation De Ruyven met KFC

Petrol – Vandaag opende de eerste ESSO-tankstation van de EG Group met daarin een vestiging van een KFC-restaurant. De locatie De Ruyven aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag was sinds vorige week al wel open met de Go Fresh- en het Spar-assortiment, maar het fastservice restaurant met drive trhu was nog gesloten. Tot vandaag.

Lees berichtHoreca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid