Horeca voor afhalen in pretparken en dierenparken toegestaan


Corona -  Afhalen in dierenparken en pretparken is toch mogelijk. Dat schrijft de Rijksoverheid in een toelichting op de recent bepaalde coronamaatregelen. Eerder moesten de horecavoorzieningen op de parken dicht.

Over het open zijn en dicht moeten van horecavoorzieningen op pretparken en andere doorlooprecreatie is iedere keer onduidelijk. Eerder was het afhalen van eten en drinken op pretparken en dierentuinen in sommige veiligheidsregio’s verboden en in andere regio’s nog niet. Die verschillen zouden te maken hebben met timings in het verstrekken van de juiste informatie, want afgesproken zou zijn binnen het veiligheidsberaad dat de horecavoorzieningen dicht zouden zijn.

Efteling opent supermarkt

Nu vanaf donderdag de pretparken en dierentuinen weer opengaan mag er weer wel worden afgehaald, zo blijkt nu. Volgens Looopings, een website over pretparken, zou de Efteling in samenwerking met convenienceketen Spar overwegen een tijdelijke supermarkt te openen op het terrein; supermarkten mogen namelijk sowie zo open zijn. Deze locatie zou aanstaande vrijdag de deuren openen.De site baseert zich op een memo van de directie van de Efteling aan eigen medewerkers van het attractiepark.

Andere horecalocaties die niet onder de sluitingsregels vallen zijn uitvaartcentra, bedrijfskantines, eetruimten in zorginstellingen voor patiënten en bezoekers van patiënten en kantinelocaties voor dagbesteding voor kwetsbare groepen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees berichtSpar neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

Formulenieuws – Twee locaties heeft Spar met The Tosti Club, maar de ervaringen met het foodserviceconcept zijn dermate goed dat de organisatie een meerderheidsbelang neemt. Spar begint door de samenwerking ook een nieuwe retailtak, want The Tosti Club heeft elf zelfstandige vestigingen in steden als Rotterdam, Breda, Nijmegen en Middelburg.

Lees bericht

‘Onbegrijpelijke horecavergelijking Veiligheidsberaad bij attractieparken’

Leisure - De Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten alsnog hun take-away-activiteiten op de parken beëindigen op grond van een noodverordening, die afgelopen maandag is besproken. De voorzitters van de 25 veiligheidsregios’s hebben in het kader van gelijkheid de horeca-activiteiten van de parken gelijkgesteld met de horeca binnen casino’s, bioscopen en speelhallen. Een vergelijking die volledig mank gaat omdat...

Lees bericht


Eten en drinken blijft toegestaan op attractieparken

Leisure – Het bericht dat eten en drinken niet meer is toegestaan in attractieparken en dierentuinen als gevolg van een algemene noodverordening, wordt niet bevestigd door het ministerie van Algemene Zaken (AZ). Volgens het ministerie is een dergelijke maatregel niet afgekondigd en ook niet in voorbereiding.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid