Horeca voor afhalen in pretparken en dierenparken toegestaan


Corona -  Afhalen in dierenparken en pretparken is toch mogelijk. Dat schrijft de Rijksoverheid in een toelichting op de recent bepaalde coronamaatregelen. Eerder moesten de horecavoorzieningen op de parken dicht.

Over het open zijn en dicht moeten van horecavoorzieningen op pretparken en andere doorlooprecreatie is iedere keer onduidelijk. Eerder was het afhalen van eten en drinken op pretparken en dierentuinen in sommige veiligheidsregio’s verboden en in andere regio’s nog niet. Die verschillen zouden te maken hebben met timings in het verstrekken van de juiste informatie, want afgesproken zou zijn binnen het veiligheidsberaad dat de horecavoorzieningen dicht zouden zijn.

Efteling opent supermarkt

Nu vanaf donderdag de pretparken en dierentuinen weer opengaan mag er weer wel worden afgehaald, zo blijkt nu. Volgens Looopings, een website over pretparken, zou de Efteling in samenwerking met convenienceketen Spar overwegen een tijdelijke supermarkt te openen op het terrein; supermarkten mogen namelijk sowie zo open zijn. Deze locatie zou aanstaande vrijdag de deuren openen.De site baseert zich op een memo van de directie van de Efteling aan eigen medewerkers van het attractiepark.

Andere horecalocaties die niet onder de sluitingsregels vallen zijn uitvaartcentra, bedrijfskantines, eetruimten in zorginstellingen voor patiënten en bezoekers van patiënten en kantinelocaties voor dagbesteding voor kwetsbare groepen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuw conditiestelsel voor SPAR-ondernemers

Formulenieuws – Met een ruime meerderheid (90%) hebben de leden van de SPAR Detaillisten Coöperatie het nieuwe conditiestelsel aangenomen. De vraag om een nieuw stelsel was voort gekomen uit de aangescherpte strategie die SPAR Holding samen met het bestuur van de SPAR Detaillisten Coöperatie in 2021 heeft opgesteld.

Lees bericht


SPAR city met The Tosti Club in WFC Amsterdam

Formulenieuws - Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA hebben vastgoedontwikkelaar MRP en SPAR een intentieovereenkomst getekend voor een SPAR city met een shop-in-the-shop van The Tosti Club in WFC Amsterdam. De komst van gemakswinkel SPAR past bij de plannen van WFC Amsterdam om naar een nieuwe mixed-use plek te transformeren.

Lees bericht
Deliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid