Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

De verwachting is dat de horeca na 14 januari dicht moet blijven, melden Haagse bronnen. Niet-essentiële winkels mogen op afspraak klanten verwelkomen. Vrijdagavond 14 januari maakt het kabinet de definitieve versoepelingen bekend.

Horecaondernemers reageren ondertussen met grote verontwaardiging. Het gevoel van ongelijkheid is groter dan ooit en voor velen is de maat nu echt vol. In verschillende plaatsen in het land hebben ondernemers laten weten dit weekend de deuren te zullen openen, met of zonder versoepelingen vanuit het kabinet. Gemeenten reageren verdeeld: sommigen staan het openlijk toe, anderen zeggen dat de regels gevolgd moeten worden, maar uiten wel hun begrip.

Woede en wanhoop

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri en NHG) hebben met Koninklijke Horeca Nederland op vrijdagochtend 14 januari een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens gevoerd, waarin ze de woede en wanhoop van horecaondernemers opnieuw hebben overgebracht. Ze hebben de minister met klem verzocht om een poging te doen de plannen alsnog te wijzigen.

Nieuw ijkmoment

De minister heeft begrip voor het sentiment en herkent de geluiden. Ook zij maakt zich grote zorgen, zo liet ze weten. Ze zei toe het noodsignaal over te brengen aan het kabinet, maar kon daarover niets toezeggen. Over tien dagen is er een nieuw ijkmoment waarin de mogelijkheid tot verdere versoepelingen wordt besproken.

Winkels, scholen en sporten

Volgens Haagse bronnen maakt het kabinet vrijdagavond 14 januari bekend dat niet-essentiële winkels op afspraak open mogen. Dat geldt ook voor kappers en andere contactberoepen. Het hoger onderwijs mag ook weer fysiek lesgeven. Daarnaast wordt binnen sporten onder voorwaarden weer mogelijk. Buiten sporten kan straks weer tot 20.00 uur.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid