Horecabedrijven voeren diverse ludieke acties in gemeenten


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Actie – In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Zo organiseerden in Breda tientallen horecaondernemers een picknick om aandacht te vragen voor hun situatie. De actie begon om 12.05 uur omdat het voor de meeste bedrijven ‘5 over 12 is’.

Ook in Zwolle werd er actie gevoerd. Daar werden op verschillende plaatsen de terrassen uitgezet. Plaatsnemen op de terrassen mocht niet. Die waren afgezet met rood lint met borden erbij met de tekst  ‘U mag hier niet zitten’.

Picknick-kleedjes

Op de Grote Markt in Breda werden door onder meer horecaondernemer Laurens Meyer groene picknick-kleedjes neergelegd, waar koffie en thee werd verkocht. Het ging de horecaondernemers ook niet om de omzet, maar om het signaal af te geven dat ze graag hun terrassen wilden openen.

Boete

Eerder deze week dreigden verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aanstaande dinsdag 2 maart de terrassen te openen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft daarop al aangekondigd dat de bedrijven die zich aan het openen van de terrassen schuldig maken allemaal zullen worden beboet.

Geen landelijke steun

Ook KHN roept het kabinet op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren en de terrassen te openen. De horeca heeft volgens de belangenvereniging al eerder bewezen verantwoord open te kunnen en moet daarom worden meegenomen in de oplossing in de strijd tegen het coronavirus. ‘Horecaondernemers hebben de afgelopen dagen beelden voorbij zien komen van overvolle pleinen en chaos in de parken in verschillende steden waar mensen massaal bij elkaar komen zonder ook maar één maatregel in acht te nemen’. KHN krijgt ook steeds meer signalen van horecaondernemers die hun deuren willen openen na het zien van deze beelden. Een logisch gevolg, aldus KHN, want dit is absoluut niet meer uit te leggen aan horecaondernemers én gasten. De actie om desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn met het beleid dat KHN landelijk voert, maar er is wel begrip. ‘Het is een heel duidelijk signaal naar Den Haag en dat ondersteunen we volop’, aldus KHN.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNederlanders pinnen door corona 30% minder cash

Betaalgedrag - Nederlanders halen steeds minder vaak contant geld ‘uit de muur’. Vorig jaar werd voor gemiddeld €1.424 uit de geldautomaat gepind, terwijl dit totaalbedrag in 2019 nog €2.039 per jaar was. Belangrijke reden is corona. De daling is afgelopen maar liefst drie keer zo snel gegaan. Dit blijkt uit een analyse van Knab op basis van ruim 1,5 miljoen geanonimiseerde transacties.

Lees bericht

Just Eat Takeaway boekt 54% omzetplus, maar ook verlies

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Dat is 54 procent meer dan in 2019. Maar ondanks dit resultaat boekte het bezorgbedrijf een verlies van 151 miljoen euro, 31 procent meer dan in het jaar voor-corona. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaak

Lees bericht

Kabinet ziet mogelijkheden terrassen te openen op 31 maart

Coronamaatregelen – Het kabinet ziet mogelijkheden dat de terrassen op 31 maart weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen laag wordt gehouden en dan met name het besmettingsgetal, de zogenoemde R-waarde. Als deze onder de 1 kan worden gehouden, ziet demissionair minister De Jonge wel degelijk ruimte om de horecaterrassen weer te openen. De eerst volgende datum daarvoor zou zijn 31...

Lees bericht


KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou...

Lees bericht

Horeca ‘opent’ terrassen als signaal naar de politiek

Actiedag – De Nederlandse horeca heeft op een groot aantal plaatsen in het land de terrassen uitgezet, maar hield deze gesloten voor publiek. Het ging om het afgeven van een duidelijk signaal naar de politiek. Daar waar ondernemers de terrassen wel openden voor gasten, werd niet hard opgetreden met een boete, maar met zachte hand gehandhaafd. In Klazienaveen gingen ook enkele...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid