Horecabedrijven voeren diverse ludieke acties in gemeenten


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Actie – In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Zo organiseerden in Breda tientallen horecaondernemers een picknick om aandacht te vragen voor hun situatie. De actie begon om 12.05 uur omdat het voor de meeste bedrijven ‘5 over 12 is’.

Ook in Zwolle werd er actie gevoerd. Daar werden op verschillende plaatsen de terrassen uitgezet. Plaatsnemen op de terrassen mocht niet. Die waren afgezet met rood lint met borden erbij met de tekst  ‘U mag hier niet zitten’.

Picknick-kleedjes

Op de Grote Markt in Breda werden door onder meer horecaondernemer Laurens Meyer groene picknick-kleedjes neergelegd, waar koffie en thee werd verkocht. Het ging de horecaondernemers ook niet om de omzet, maar om het signaal af te geven dat ze graag hun terrassen wilden openen.

Boete

Eerder deze week dreigden verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aanstaande dinsdag 2 maart de terrassen te openen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft daarop al aangekondigd dat de bedrijven die zich aan het openen van de terrassen schuldig maken allemaal zullen worden beboet.

Geen landelijke steun

Ook KHN roept het kabinet op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren en de terrassen te openen. De horeca heeft volgens de belangenvereniging al eerder bewezen verantwoord open te kunnen en moet daarom worden meegenomen in de oplossing in de strijd tegen het coronavirus. ‘Horecaondernemers hebben de afgelopen dagen beelden voorbij zien komen van overvolle pleinen en chaos in de parken in verschillende steden waar mensen massaal bij elkaar komen zonder ook maar één maatregel in acht te nemen’. KHN krijgt ook steeds meer signalen van horecaondernemers die hun deuren willen openen na het zien van deze beelden. Een logisch gevolg, aldus KHN, want dit is absoluut niet meer uit te leggen aan horecaondernemers én gasten. De actie om desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn met het beleid dat KHN landelijk voert, maar er is wel begrip. ‘Het is een heel duidelijk signaal naar Den Haag en dat ondersteunen we volop’, aldus KHN.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht
Ginjaar (Postillion Hotels) stapt uit publieke debat na grimmige kritiek

Hotels – Bijna twee jaar lang presenteerde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels na afloop van elke persconferentie of kabinetsmededeling over de bestrijding van de coronapandemie een filmpje waarin hij inging op het door de overheid geformuleerde coronabeleid. Hij gaf daarin aan hoe Postillion daar op een positieve manier mee omging. Daaraan is nu een einde gekomen omdat de toon...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid