Horecabedrijven volop actief met bezorging


Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Per 7 maart 2020 waren ongeveer 25% van de Nederlandse eetgelegenheden actief in de bezorgmarkt, blijkt uit cijfers van foodservice databureau Datlinq. In totaliteit zijn dat ruim 9.000 eetgelegenheden. Afhalen kon toen al bij ruim 17.000 eetgelegenheden. Op dit moment is nog minder dan 20% van de cafetaria’s en traditionele restaurants actief in bezorging dus de verwachting is dat dit percentage de komende weken snel oploopt.

Sterrenrestaurant en hotels

Sterrenrestaurants als RIJKS in Amsterdam en Monarh in Tilburg zijn direct na de maatregelen gestart met bezorging. RIJKS doet dit via bekende platformen als Deliveroo en Ubereats. Andere restaurants zoals Monarh zetten met eigen personeel een bezorgservice op. Veelal houden ze de gebieden dan beperkt om de kwaliteit van de maaltijden te kunnen waarborgen. Zo bezorgt Monarch de 4-gangen sterrendiner in Tilburg en Goirle.

Ook Van der Valk heeft ingespeeld op de ontwikkelingen en begon op de dinsdag na de afkondiging van de horecasluiting op zondag al direct met bezorging via hun platform Valkthuis. Vooralsnog zijn dat 6 hotels in onder andere Hoorn en Amersfoort.

Bezorging sterkst in steden

De meeste bezorgrestaurants bevinden zich in de grote steden, maar liefst 30% van alle restaurants die bezorgen in Nederland bevinden zich in de 4 grote steden waarvan bijna de helft in Amsterdam. Bezorging is echter niet een fenomeen wat we alleen terug zien in de grote steden aangezien in de gemeenten Diemen, Huizen en Heerhugowaard in de top 5 gemeenten staan met de hoogste bezorgdichtheid.

Bron: @Datlinq/@FoodClicks

Joris Bijdendijk opent zijn restaurant nog niet op 1 juni en wacht op 1 juli

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht


Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees berichtToos van der Valk lanceert nieuwe TOOS Rosé

Introductie – Onlangs vond de lancering van de nieuwe TOOS Rosé plaats. Deze lancering werd gevierd in de tuin van Toos in Nuland in aanwezigheid van een aantal kleinkinderen van Toos van der Valk. Het is de tweede keer dat er een TOOS Rosé wordt uitgebracht.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid