Horecabedrijven volop actief met bezorging


Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Per 7 maart 2020 waren ongeveer 25% van de Nederlandse eetgelegenheden actief in de bezorgmarkt, blijkt uit cijfers van foodservice databureau Datlinq. In totaliteit zijn dat ruim 9.000 eetgelegenheden. Afhalen kon toen al bij ruim 17.000 eetgelegenheden. Op dit moment is nog minder dan 20% van de cafetaria’s en traditionele restaurants actief in bezorging dus de verwachting is dat dit percentage de komende weken snel oploopt.

Sterrenrestaurant en hotels

Sterrenrestaurants als RIJKS in Amsterdam en Monarh in Tilburg zijn direct na de maatregelen gestart met bezorging. RIJKS doet dit via bekende platformen als Deliveroo en Ubereats. Andere restaurants zoals Monarh zetten met eigen personeel een bezorgservice op. Veelal houden ze de gebieden dan beperkt om de kwaliteit van de maaltijden te kunnen waarborgen. Zo bezorgt Monarch de 4-gangen sterrendiner in Tilburg en Goirle.

Ook Van der Valk heeft ingespeeld op de ontwikkelingen en begon op de dinsdag na de afkondiging van de horecasluiting op zondag al direct met bezorging via hun platform Valkthuis. Vooralsnog zijn dat 6 hotels in onder andere Hoorn en Amersfoort.

Bezorging sterkst in steden

De meeste bezorgrestaurants bevinden zich in de grote steden, maar liefst 30% van alle restaurants die bezorgen in Nederland bevinden zich in de 4 grote steden waarvan bijna de helft in Amsterdam. Bezorging is echter niet een fenomeen wat we alleen terug zien in de grote steden aangezien in de gemeenten Diemen, Huizen en Heerhugowaard in de top 5 gemeenten staan met de hoogste bezorgdichtheid.

Bron: @Datlinq/@FoodClicks

Joris Bijdendijk opent zijn restaurant nog niet op 1 juni en wacht op 1 juli

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gr8 opent deuren derde La Place op Maastricht Airport

Formulenieuws - La Place Maastricht Airport opent op dinsdag 7 december haar deuren naast het GR8 Hotel. Reizigers en bezoekers uit Maastricht en omgeving kunnen elke dag in het nieuwe restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner of een tussendoortje. De vestiging valt onder de vlag van Gr8, die eerder het restaurant van La Place in Bergen op Zoom en La...

Lees bericht


Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht


Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees berichtVermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid