Horecabeurs Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021


Veel vakwedstrijden op Gastvrij Rotterdam en aandacht voor startende bedrijven en vegan

Beurzen - De organisatie van Gastvrij Rotterdam heeft, als gevolg van alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besloten de vakbeurs, die gepland stond van 21 t/m 23 september 2020, uit te stellen naar 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Het kabinet had al eerder besloten dat bijeenkomsten en evenementen niet eerder gehouden mochten worden dan 1 september. Maar de beursorganisatie vindt het ook na deze datum onzeker of de horecabeurs wel gehouden kan worden. Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam over het besluit: “Helaas is de impact van de coronacrisis zo immens groot, dat de gevolgen op korte en langere termijn niet te overzien zijn. De budgetten van veel leveranciers staan zwaar onder druk en veel bedrijven zullen de komende maanden alle zeilen moeten bijzetten om zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen. We begrijpen dat dan deelname aan een beurs in de komende periode geen prioriteit heeft”.

De Founding Partners en de vele exposanten die al hadden ingeschreven voor Gastvrij 2020 zijn blij dat de organisatie deze beslissing nu neemt. Melaard: “We hopen uit de grond van ons hart dat de horeca snel weer volledig veilig en efficiënt open zal mogen gaan. Als de horeca in september weer normaal mag draaien, dan zullen veel ondernemers volop zelf aan het werk zijn om zoveel mogelijk van de gederfde omzet goed te maken. Ook bij hen zal dan nauwelijks tijd zijn om naar een beurs te gaan”.

Record

Partners van de wedstrijden tijdens Gastvrij Rotterdam als de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or en het Glazen Kalf hadden recent al besloten om de wedstrijden door te schuiven naar 2021. Qua standbezetting verliep de beurs goed. Melaard: “Op 1 maart j.l. waren vier van de vijf beurshallen al volledig volgeboekt. De recordaantallen van Gastvrij Rotterdam 2019, met ruim 500 exposanten en meer dan 16.000 vakbezoekers, zouden zeer waarschijnlijk ook dit jaar weer gebroken worden”.

Bron: @FoodClicks

Managing Director Robert Melaard van Gastvrij Rotterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




HorecaEvenTT blijft qua sfeer indruk maken

Vakbeurzen – Niet het aanbod, maar juist de sfeer maakt de vakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zo specifiek. Zowel deelnemer als bezoek laten merken dat de beurs gezien wordt als de ontmoetingsplatform voor het noordelijk deel van Nederland. Daarom doelgerichte gesprekken op de beursvloer en door de komst van veel horecaondernemers van de eilanden een efficiënte manier van relatiebeheer voor veel...

Lees bericht



Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid