Horecabezoek in juli en augustus weer bijna op oude niveau


Onderzoek - Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar lichtpuntjes zijn er wel. Doordat veel mensen de vakantie in eigen land hebben doorgebracht en het mooie terrasweer, hebben veel mensen de weg naar de horecabedrijven weer weten te vinden. Niet alleen de jongeren, maar ook de groep ouder dan 50 jaar.

Dit blijkt uit het Visit report van bureau Datlinq op basis van de vierwekelijkse Shopper monitor. Gemeten werd de periode acht, de 4 weken tot en met de tweede week van augustus. Hieruit blijkt dat de bezoeken aan de horecabedrijven en fastservicebedrijven in juli en augustus weer vrijwel terug zijn op het niveau van vorige jaren.

Tot en met periode acht ligt het aantal bezoeken nog met 30 procent achter, maar ten opzichte van de ruim 20 procent die de bezoeken achterbleven in periode 7 is de min 6% nu in periode 8 een goede stap voorwaarts. Deze constatering wordt in de markt ook door andere partijen gedeeld. Recent nog meldde het FD nog dat ook het aantal mensen dat in de horeca werkt weer terug is op niveau. Ook daaruit valt af te lezen dat ook de bezoekersaantallen weer naar het oude niveau toegroeien.

Voor de horecabedrijven is het te hopen dat het fraaie weer nog even aanhoudt en dat de verruimde terrassen mogen blijven staan van de gemeenten. Het zo op peil houden van de bezoeken is een belangrijke factor in het overeind houden van veel bedrijven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Datlinq komt met sterk verbeterde OOH Shopper Monitor

Onderzoek – Het Rotterdamse bedrijf Datlinq heeft de eigen vestigingsdata gekoppeld aan het Out-of-Home Shopper Monitor-onderzoek. Hiermee is een krachtig analysemodel ontwikkeld dat snel in kaart kan brengen wat de actuele ontwikkelingen zijn in de bestedingen op locatie in de markt van buitenhuisconsumptie. Het model is al werkzaam, maar verschijnt begin januari 2021 in zijn definitieve vorm.

Lees berichtHoreca verbolgen over ‘sneaky’ sluitingsboodschap kabinet

Corona – Nog niet eens de boodschap zelf, maar wel de manier waarop heeft veel horecaondernemers diep getroffen: het kabinet dat dinsdag meldde geen nieuws te hebben, maar tussen neus en lippen toch de boodschap bracht dat de huidige sluitingsmaatregelen van de horeca wel eens tot december konden gaan duren.

Lees berichtLoetje blijft ‘open’ en opent in 2021 twee nieuwe locaties

Formulenieuws – Alle 21 locaties van loetje blijven hun biefstuk verkopen, alleen moeten de gasten de maaltijd ophalen. Op vijf locaties kan dat zelfs via een ‘drive in’. Daarnaast groeit het bedrijf ondanks de horecamaatregelen gewoon door en opent het restaurant begin 2021 twee nieuwe locaties.

Lees bericht

Horecagroothandels weer open voor particulieren

Groothandel - Op woensdag 14 oktober heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, op verzoek van de overheid bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels per donderdag 15 oktober weer toegankelijk zijn voor particulieren. Een einddatum is op dit moment nog niet bekend.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid