Horecadag wordt Week van de horeca met verkiezing

Actieweek – De Nationale Horecadag wordt dit jaar de Week van de horeca en vindt plaats van 20 tot en met 25 september. Als aftrap van de Week van de horeca wordt een landelijke verkiezing in het leven geroepen, Het leukste horecateam van Nederland.
De Nationale Horecadag werd de afgelopen twee jaar gehouden, met als doel het imago van de horecabranche te verbeteren. Vooral om gezamenlijk te werken aan instroom van nieuwe horecamedewerkers en studenten en om een landelijk event te organiseren speciaal voor iedereen in de horeca. De organisatie wil dit jaar het feest extra aankleden met een verkiezing ‘Het leukste horecateam van Nederland’.
Landelijke samenwerking
Horecabedrijven, opleidingen en organisaties zoals FNV Horeca werken samen om vooral ook mensen buiten de horecabranche te bereiken en ze te enthousiasmeren voor een baan – of opleiding in de horeca. Horecabedrijven kunnen zelf aan de activiteiten kosteloos meedoen door een workshop of rondleiding te organiseren voor potentiële werkzoekenden. Tegelijkertijd roept de organisatie op om in deze week ook de huidige horecamedewerkers nog eens extra in de spotlight te zetten. “Helemaal in deze onzekere tijd is het van belang dat wij alle horecaprofessionals nog eens extra in het zonnetje zetten. Haal de Week van de horeca ballonnen en vlaggetjes in huis, kook eens extra lekker en gezond voor ze, steek ze weer eens in een mooi nieuw tenue, kortom maak ze extra trots”, aldus Hans Everse, voorzitter van het Gastronomisch Gilde.
Verkiezing
In de aanloop naar de Week van de horeca lanceert de organisatie een landelijke verkiezing voor alle horecabedrijven en haar medewerkers. Horecateams kunnen zich kosteloos aanmelden en moeten via hun inzending de jury van o.a Patrick Treichl (De Gastvrijheidscoach) en Milo Berlijn, overtuigen waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn.De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 september en ontvangt naast een wisselbeker ook een cheque ter waarde van € 1000,-.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtKick off Week van de Horeca weer tijdens Gastvrij Rotterdam
Actieweek - Dit jaar vindt de Week van de Horeca plaats in september, van 18 tot en met 23 september. De kick off van de actieweek die de horeca en de medewerkers in het zonnetje moet plaatsen is net als vorig jaar tijdens Gastvrij Rotterdam.
Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde
Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees berichtNederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge
Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
Lees bericht