Horecadag wordt Week van de horeca met verkiezing


Actieweek – De Nationale Horecadag wordt dit jaar de Week van de horeca en vindt plaats van 20 tot en met 25 september. Als aftrap van de Week van de horeca wordt een landelijke verkiezing in het leven geroepen, Het leukste horecateam van Nederland.

De Nationale Horecadag werd de afgelopen twee jaar gehouden, met als doel het imago van de horecabranche te verbeteren. Vooral om gezamenlijk te werken aan instroom van nieuwe horecamedewerkers en studenten en om een landelijk event te organiseren speciaal voor iedereen in de horeca. De organisatie wil dit jaar het feest extra aankleden met een verkiezing ‘Het leukste horecateam van Nederland’.

Landelijke samenwerking

Horecabedrijven, opleidingen en organisaties zoals FNV Horeca werken samen om vooral ook mensen buiten de horecabranche te bereiken en ze te enthousiasmeren voor een baan – of opleiding in de horeca. Horecabedrijven kunnen zelf aan de activiteiten kosteloos meedoen door een workshop of rondleiding te organiseren voor potentiële werkzoekenden. Tegelijkertijd roept de organisatie op om in deze week ook de huidige horecamedewerkers nog eens extra in de spotlight te zetten. “Helemaal in deze onzekere tijd is het van belang dat wij alle horecaprofessionals nog eens extra in het zonnetje zetten. Haal de Week van de horeca ballonnen en vlaggetjes in huis, kook eens extra lekker en gezond voor ze, steek ze weer eens in een mooi nieuw tenue, kortom maak ze extra trots”, aldus Hans Everse, voorzitter van het Gastronomisch Gilde.

Verkiezing

In de aanloop naar de Week van de horeca lanceert de organisatie een landelijke verkiezing voor alle horecabedrijven en haar medewerkers. Horecateams kunnen zich kosteloos aanmelden en moeten via hun inzending de jury van o.a Patrick Treichl (De Gastvrijheidscoach) en Milo Berlijn, overtuigen waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn.De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 september en ontvangt naast een wisselbeker ook een cheque ter waarde van € 1000,-.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht
Nationale Horecadag in het teken van Trots op de Horeca

Nationale Horecadag - Onlangs publiceerde L1NDA haar grootschalig onderzoek waarin naar voren kwam dat het aantal werkenden in de horeca weer op het niveau is van voor corona. Weliswaar met grote verschillen in sectoren, maar de algemene tendens is positief. Is er reden tot voorzichtige positiviteit en optimisme? Als je het aan de organisatie van de Nationale Horecadag vraagt...

Lees bericht


Alcoholvrij proosten voor aandacht personeelstekort Horeca’

Horeca-actie - Op donderdag 16 januari 2020 proosten meer dan 1300 mensen in de hoop een nieuw wereldrecord neer te zetten. De wereldrecordpoging wordt georganiseerd door Nationale Horecadag in samenwerking met Heineken 0.0 en Royal Club en wordt gehouden om aandacht te vragen voor het groeiende tekort aan horecamensen. De wereldrecordpoging vindt plaats op de vakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam. Lennart Maas,...

Lees bericht

Deelnemers NK Jonge Koks bekend

Kampioenschap - Wie gaat Ralph Benneker van De Bloemenbeek* als NK Jonge Kok 2019 opvolgen? Die vraag moet beantwoord worden op het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks 2020. De wedstrijd wordt verzorgd door het Gastronomisch Gilde en vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op woensdag 15 januari 2020 gaan acht talenten de strijd aan met elkaar om uit te maken wie de...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid