Horecaondernemers in geweer tegen coronabeleid kabinet


Jord Althuizen en Mark Haagen

Actie – Horecaondernemers Jord Althuizen van Smokey Goodness en The Rough Kitchen & Crave Concepts en Mark Haagen van evenementenlocatie Kameryck in het Groene Hart hebben als ludieke actie een persconferentie geënsceneerd, waarin het kabinet wordt opgeroepen te stoppen met het demoniseren van de horeca. Zij vinden de genomen maatregelen disproportioneel.

In een twintig minuten durende persconferentie van beide ondernemers wordt het kabinet opgeroepen de echte brandhaarden van het coronavirus te blussen en niet alle aandacht te richten op de horeca. Volgens de beide ondernemers is de horeca in slechts vijf procent van de gevallen verantwoordelijk voor alle besmettingen, maar worden de horecabedrijven wel het zwaarst getroffen door de meest recente maatregelen. Althuizen: “Het lijkt er op alsof het kabinet een lucifer wil doven is, terwijl er elders bosbranden zijn.”

Disproportioneel

Volgens Haagen zijn de maatregelen van het kabinet disproportioneel. Nadrukkelijk geven beide ondernemers aan het kabinetsbeleid niet te willen aanvallen, maar wel terug te brengen in een betere balans. Veel ondernemers staat het water nu tot ‘boven de neus’, met alle risico’s van dien als het gaat om faillissementen. We doen het samen, maar laten we het ook samen doen, is de boodschap die de ondernemers tijdens de geënsceneerde persconferentie willen uitdragen. Niet de horeca demoniseren, maar gezamenlijk de strijd aan gaan. Nu lijkt het er op dat de horeca buitenproportionele maatregelen opgelegd krijgt terwijl feitelijke brandhaarden (waar veel meer winst te behalen is) onvoldoende worden aangepakt, aldus de ondernemers. “Als verantwoordelijke ondernemers roepen wij collega-ondernemers en gasten op de richtlijnen te blijven volgen en het kabinet om hun huidige koers te herijken. Want alleen zo kunnen we het virus indammen met zo min mogelijk nevenschade aan onze economie.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Horecamaatregelen mogelijk voor vier weken’

Coronamaatregelen – Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober een aantal duidelijke en zware maatregelen bekendgemaakt. Dat de horeca de deuren moest sluiten was al eerder uitgelekt, maar dat het mogelijk vier weken gaat duren is nieuw. Het kabinet gaat alle afgekondigde maatregelen over twee weken evalueren en besluit dan over een mogelijke verlenging.

Lees bericht


‘Bubbeltjeswater uit de thuiskraan en gin tonic als snack’

Event – Een thuiskraan van het merk Grohe die licht en wat zwaarder bruisend water geeft, een frozen gin tonic-bolletje dat gegeten kan worden als koude snack en een gin-water die je als verkoelende verstuiver kunt gebruiken van Hermit. Verder aanbieders gespecialiseerd in ambachtelijk bereide vleesjus, azijn, hagelspasta en pindakaas. De Culiperslunch in de Kookfabriek in Amsterdam bood vandaag weer veel...

Lees bericht

Smokey Goodness van Jord Althuizen kookboek van het Jaar

Verkiezing – Het BBQ-boek Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot Kookboek van het Jaar.  Volgens de jury is het ‘een lekker vet boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal en is het BBQ-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ De verkiezing van het Kookboek van het Jaar maakt onderdeel uit van Kookboeken...

Lees bericht

Restaurant Black Smoke opent in Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck

Horeca - In de voormalige Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen opent in november het barbecuerestaurant Black Smoke. De oude bierbrouwerij wordt verbouwd tot een walhalla voor liefhebbers van lekker eten en drinken in een hippe omgeving. Na een kaaswinkel, bakkerij, chocolatier, uitgeverij, slagerij en restaurant, opent op 4 november Black Smoke de deuren. Kasper Stuart, de man achter Smokey Jo’s...

Lees bericht




© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid