‘Horecapersoneel vindt vooral werk in e-commerce en bezorging’
.png)
Recruitment – Horecapersoneel dat als gevolg van de horecasluiting niet aan de slag kan, vindt vooral werk bij e-commerce bedrijven en in de bezorging. Dat meldt recruiter Nowjobs.
De branches e-commerce en bezorging zijn mede door de aankomende drukte rondom Black Friday en de feestdagen in december naarstig op zoek naar extra mensen. De vraag naar mensen was al groot door de groei in online verkoop van allerlei producten door de komst van corona. Volgens Nowjobs kunnen jongeren die hun bijbaan in de horeca of evenementenbranche verloren zijn, zo weer aan het werk. Een speciale app van de recruiter laat zien waar welke bedrijven op zoek zijn. Werkzoekende kunnen bijvoorbeeld zo aan het werk als koerier of orderpicker voor het bezorgplatform van de lokale bakker DoorB en Bakker Bart.
Bedrijven in de e-commerce en bezorging hebben door de aankomende feestmaand vooral veel flexibel personeel nodig. Met name de bezorgdiensten, e-fulfilmentbedrijven en webwinkels. De recruitment app Nowjobs brengt deze bijverdieners in contact met ondernemers met gaten in de planning. Werkzoekenden en studenten kunnen op die manier vaak dezelfde of de volgende dag al aan het werk zijn. Ook het arbeidscontract wordt via de app aangeboden. Uitbetaling van de gewerkte uren vindt de volgende dag plaats, volgens de recruiter.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees bericht