‘Horecapersoneel vindt vooral werk in e-commerce en bezorging’


Recruitment – Horecapersoneel dat als gevolg van de horecasluiting niet aan de slag kan, vindt vooral werk bij e-commerce bedrijven en in de bezorging. Dat meldt recruiter Nowjobs.

De branches e-commerce en bezorging zijn mede door de aankomende drukte rondom Black Friday en de feestdagen in december naarstig op zoek naar extra mensen. De vraag naar mensen was al groot door de groei in online verkoop van allerlei producten door de komst van corona. Volgens Nowjobs  kunnen jongeren die hun bijbaan in de horeca of evenementenbranche verloren zijn, zo weer aan het werk. Een speciale app van de recruiter laat zien waar welke bedrijven op zoek zijn. Werkzoekende kunnen bijvoorbeeld zo aan het werk als koerier of orderpicker voor het bezorgplatform van de lokale bakker DoorB en Bakker Bart.

Bedrijven in de e-commerce en bezorging hebben door de aankomende feestmaand vooral veel flexibel personeel nodig. Met name de bezorgdiensten, e-fulfilmentbedrijven en webwinkels. De recruitment app Nowjobs brengt deze bijverdieners in contact met ondernemers met gaten in de planning. Werkzoekenden en studenten kunnen op die manier vaak dezelfde of de volgende dag al aan het werk zijn. Ook het arbeidscontract wordt via de app aangeboden. Uitbetaling van de gewerkte uren vindt de volgende dag plaats, volgens de recruiter.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid