Horecasector pakt ook hartverwarmende initiatieven op


Fastservice – Spare Rib Express in Tilburg verstrekt gratis maaltijden aan de longafdeling van het lokale ziekenhuis en Bagel & Beans schenkt de eigen voorraad aan het Leger des Heil en enkele zorginstellingen. Nu horecabedrijven of stilliggen of bezig zijn met het opstarten van afhalen en bezorgen, worden er ook hartverwarmende initiatieven opgepakt.

Door het hele land zijn ondernemers en ketens bezig met zichtbare en onzichtbare acties om hun voorraden een goede bestemming te geven, of om gewoon  iets goeds te doen voor medemensen. Zo nam Yorrick Obben, één van de eigenaren van Spare Rib Express in Tilburg, het initiatief om de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te voorzien van maaltijden. “De zorg doet fantastisch werk en maken lange, zware dagen. Als blijk van dankbaarheid hebben we gratis maaltijden langs gebracht voor het personeel”, aldus Obben.

Delen

De ondernemer wilde zelf geen ruchtbaarheid geven aan zijn initiatief, maar zijn organisatie wel. “Wij vinden dat dit een erg mooi, hartverwarmend, gebaar is en dat mag best gedeeld worden”, aldus de woordvoerder van Spare Rib Express Nederland.

Waardering

In het hele land worden meerdere initiatieven genomen. Juist omdat alle horecabedrijven min of meer in hetzelfde schuitje zitten, is er sprake van grote solidariteit, maar ook waardering voor de hulpverstrekkende instanties. Eerder liet SPAR university al weten personeel in te willen zetten voor ondersteunende werkzaamheden binnen ziekenhuizen. Vanwege de sluiting van de universiteiten worden de tien locaties van dit gemaksconcept in één klap in hun voortbestaan bedreigd. Desalniettemin biedt het bedrijf steun aan ziekenhuizen.

Expertise

Maar ook een New York Pizza franchisenemer, die zijn expertise heeft aangeboden aan restaurants die door de maatregelen nu noodgedwongen moeten gaan starten met het bezorgen van maaltijden. Zoiets lijkt eenvoudig, maar levert in de praktijk best de nodige problemen op. Het toont aan dat de weerbaarheid bij horecaondernemers groot is.

Oproep

Spare Rib Express wil ondernemers, franchiseformules en andere organisaties aanmoedigen ook initiatieven te nemen en deze vooral te delen. Volgens de formule werkt het inspirerend voor andere ondernemers en maken de positieve geluiden deze bizarre tijden wat dragelijker.

@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bagels & Beans rolt voorjaar uit met Rontbijt

Formulenieuws - Er wordt vaker buiten de deur ontbeten en op afwijkende tijdstippen. Daarom kun je bij Bagels & Beans al jaren de hele dag door ontbijten. Tijdens de voorjaarscampagne Rontbijt doet deze Nederlandse espressobarformule hier nog een schepje bovenop met een winactie voor ontbijters. Verder introduceert de formule de bagelplant.

Lees bericht


Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht




Bagels & Beans geeft Nederlandse daklozen warme voeten

Actie - Als resultaat van de decembercampagne ‘Wie geef jij warme voeten? Deel de warmte!’ heeft Bagels & Beans 5.000 paar nieuwe sokken gedoneerd aan dak- en thuislozen in Nederland. De speciale donatiesokken zijn aan Leger des Heils locaties in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam overhandigd.

Lees bericht

The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid