Horecasector pakt ook hartverwarmende initiatieven op


Fastservice – Spare Rib Express in Tilburg verstrekt gratis maaltijden aan de longafdeling van het lokale ziekenhuis en Bagel & Beans schenkt de eigen voorraad aan het Leger des Heil en enkele zorginstellingen. Nu horecabedrijven of stilliggen of bezig zijn met het opstarten van afhalen en bezorgen, worden er ook hartverwarmende initiatieven opgepakt.

Door het hele land zijn ondernemers en ketens bezig met zichtbare en onzichtbare acties om hun voorraden een goede bestemming te geven, of om gewoon  iets goeds te doen voor medemensen. Zo nam Yorrick Obben, één van de eigenaren van Spare Rib Express in Tilburg, het initiatief om de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te voorzien van maaltijden. “De zorg doet fantastisch werk en maken lange, zware dagen. Als blijk van dankbaarheid hebben we gratis maaltijden langs gebracht voor het personeel”, aldus Obben.

Delen

De ondernemer wilde zelf geen ruchtbaarheid geven aan zijn initiatief, maar zijn organisatie wel. “Wij vinden dat dit een erg mooi, hartverwarmend, gebaar is en dat mag best gedeeld worden”, aldus de woordvoerder van Spare Rib Express Nederland.

Waardering

In het hele land worden meerdere initiatieven genomen. Juist omdat alle horecabedrijven min of meer in hetzelfde schuitje zitten, is er sprake van grote solidariteit, maar ook waardering voor de hulpverstrekkende instanties. Eerder liet SPAR university al weten personeel in te willen zetten voor ondersteunende werkzaamheden binnen ziekenhuizen. Vanwege de sluiting van de universiteiten worden de tien locaties van dit gemaksconcept in één klap in hun voortbestaan bedreigd. Desalniettemin biedt het bedrijf steun aan ziekenhuizen.

Expertise

Maar ook een New York Pizza franchisenemer, die zijn expertise heeft aangeboden aan restaurants die door de maatregelen nu noodgedwongen moeten gaan starten met het bezorgen van maaltijden. Zoiets lijkt eenvoudig, maar levert in de praktijk best de nodige problemen op. Het toont aan dat de weerbaarheid bij horecaondernemers groot is.

Oproep

Spare Rib Express wil ondernemers, franchiseformules en andere organisaties aanmoedigen ook initiatieven te nemen en deze vooral te delen. Volgens de formule werkt het inspirerend voor andere ondernemers en maken de positieve geluiden deze bizarre tijden wat dragelijker.

@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spare Rib To Go Doetinchem verdubbelt omzet

Formulenieuws - De foodserviceformule Spare Rib Express opende begin vorig jaar de tweede To Go locatie in Doetinchem. Dit tweede bezorgrestaurant is opgezet in samenwerking met de petrolformule Tinq en wist de omzet in het eerste jaar ten opzichte van de jaarbegroting te verdubbelen.

Lees bericht


Bagels & Beans krijgt nieuwe mede-eigenaar

Formulenieuws - Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie.

Lees bericht

‘Een gezonder frisaanbod in ziekenhuizen, start met juiste automatenaanbod’

Frisdranken - De frisdrankautomaat verwijderen is de oplossing voor een gezonder leefpatroon van patiënten en bezoekers in een ziekenhuis. Deze indruk werd gewekt naar aanleiding van berichtgeving over de belofte van elf ziekenhuizen die het aanbod eten en drinken op de locaties versneld gezonder willen maken. Een goed streven, alleen hoeft daarvoor de frisdrankautomaat niet weg.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid