Horecasector pakt ook hartverwarmende initiatieven op


Fastservice – Spare Rib Express in Tilburg verstrekt gratis maaltijden aan de longafdeling van het lokale ziekenhuis en Bagel & Beans schenkt de eigen voorraad aan het Leger des Heil en enkele zorginstellingen. Nu horecabedrijven of stilliggen of bezig zijn met het opstarten van afhalen en bezorgen, worden er ook hartverwarmende initiatieven opgepakt.

Door het hele land zijn ondernemers en ketens bezig met zichtbare en onzichtbare acties om hun voorraden een goede bestemming te geven, of om gewoon  iets goeds te doen voor medemensen. Zo nam Yorrick Obben, één van de eigenaren van Spare Rib Express in Tilburg, het initiatief om de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te voorzien van maaltijden. “De zorg doet fantastisch werk en maken lange, zware dagen. Als blijk van dankbaarheid hebben we gratis maaltijden langs gebracht voor het personeel”, aldus Obben.

Delen

De ondernemer wilde zelf geen ruchtbaarheid geven aan zijn initiatief, maar zijn organisatie wel. “Wij vinden dat dit een erg mooi, hartverwarmend, gebaar is en dat mag best gedeeld worden”, aldus de woordvoerder van Spare Rib Express Nederland.

Waardering

In het hele land worden meerdere initiatieven genomen. Juist omdat alle horecabedrijven min of meer in hetzelfde schuitje zitten, is er sprake van grote solidariteit, maar ook waardering voor de hulpverstrekkende instanties. Eerder liet SPAR university al weten personeel in te willen zetten voor ondersteunende werkzaamheden binnen ziekenhuizen. Vanwege de sluiting van de universiteiten worden de tien locaties van dit gemaksconcept in één klap in hun voortbestaan bedreigd. Desalniettemin biedt het bedrijf steun aan ziekenhuizen.

Expertise

Maar ook een New York Pizza franchisenemer, die zijn expertise heeft aangeboden aan restaurants die door de maatregelen nu noodgedwongen moeten gaan starten met het bezorgen van maaltijden. Zoiets lijkt eenvoudig, maar levert in de praktijk best de nodige problemen op. Het toont aan dat de weerbaarheid bij horecaondernemers groot is.

Oproep

Spare Rib Express wil ondernemers, franchiseformules en andere organisaties aanmoedigen ook initiatieven te nemen en deze vooral te delen. Volgens de formule werkt het inspirerend voor andere ondernemers en maken de positieve geluiden deze bizarre tijden wat dragelijker.

@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eetomgeving in ziekenhuizen wordt steeds gezonder

Zorg – Een twintigtal ziekenhuizen, dat de intentieverklaring ‘Goede Zorg Proef Je’ had getekend en werk ging maken van een gezonde eetomgeving, is daarin geslaagd. Het aanbod dat binnen de Schijf van Vijf valt, is in anderhalf jaar tijd van minder dan 50% naar boven de 70% gegaan. Het project wordt nu verder uitgebreid. Bestuurders van nog eens 20 ziekenhuizen en zorginstellingen tekenden vandaag...

Lees bericht


New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees bericht

Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees berichtNew York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid