Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar


Kwaliteit Horecava onder gegeven omstandigheden niet te waarborgen, beurs verschuift mogelijk naar het voorjaar / Foto bij: Floris Heuer

Beurzen - Vakbeurs Horecava 2022 gaat in januari niet door, maar wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen en is dinsdag bekendgemaakt.

Het organiseren van een Horecava ‘met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan’, is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk, volgens de organisatie. Bovendien zou de kwaliteit van de beurs onvoldoende zijn gewaarborgd. De Horecava zou van 10 tot en met 13 januari 2022 worden gehouden in de RAI in Amsterdam.

Verantwoordelijkheid

Gesprekken met de partners en brancheorganisaties maakten duidelijk dat de markt momenteel dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden in januari niet de juiste is. Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava): “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap de Horecava te verschuiven. We zijn er op gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

Medio december

Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk benaderd. Medio december volgen nadere berichten over de plannen voor 2022.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtBBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt

Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.

Lees bericht

HorecaEvenTT verhuist naar WTC Expo Leeuwarden

Beurzen - HorecaEvenTT heeft met ingang van dit jaar een nieuwe thuislocatie. De komende 14e editie, van 11-13 april 2022, wordt de horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland georganiseerd in WTC Expo in Leeuwarden. Daarmee neemt de organisatie afscheid van de Expo in Assen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid