Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar


Kwaliteit Horecava onder gegeven omstandigheden niet te waarborgen, beurs verschuift mogelijk naar het voorjaar / Foto bij: Floris Heuer

Beurzen - Vakbeurs Horecava 2022 gaat in januari niet door, maar wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen en is dinsdag bekendgemaakt.

Het organiseren van een Horecava ‘met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan’, is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk, volgens de organisatie. Bovendien zou de kwaliteit van de beurs onvoldoende zijn gewaarborgd. De Horecava zou van 10 tot en met 13 januari 2022 worden gehouden in de RAI in Amsterdam.

Verantwoordelijkheid

Gesprekken met de partners en brancheorganisaties maakten duidelijk dat de markt momenteel dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden in januari niet de juiste is. Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava): “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap de Horecava te verschuiven. We zijn er op gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

Medio december

Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk benaderd. Medio december volgen nadere berichten over de plannen voor 2022.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Lees bericht


Gastvrij Rotterdam gaat door en is doorstroom evenement

Beurzen – Vakbeurzen blijven vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’ en mogen van het kabinet doorgaan, mits de organisatie zich houdt aan 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte. Voor Gastvrij Rotterdam betekent die richtlijn dat de horecabeurs doorgang kan vinden.

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam 2021 voor 80% volgeboekt

Beurzen – De vier beurshallen van Gastvrij Rotterdam, die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden in de Rotterdamse Ahoy, zijn voor ruim 80% gevuld. In sommige hallen is bijna geen stand meer beschikbaar, meldt de beursorganisatie in de meest recente nieuwsbrief.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid