Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event
_1080_720_90.jpg)
Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.
De Horecava vormt de perfecte aftrap van het nieuwe horecajaar. Na de drukke kerstperiode zijn de meeste horecabedrijven weer bezig zich te oriënteren op het nieuwe jaar en het nieuwe buitenseizoen. De ruim 700 exposanten op het event staan klaar om de circa 60.000 professionals van ruim 30.000 bedrijven te ontvangen. Aanbieders van duurzame verpakkingen en efficiënte keukenapparatuur tot nieuwe ingrediënten en technologieën. Maar ook veel aanbieders van snacks en gemaksproducten voor in de keuken. Naast een overzicht van nieuwe producten krijgt de bezoeker ook een programma voorgeschoteld waarmee de vakkennis kan worden vergroot of inspiratie kan worden opgedaan.
Een bezoek aan de Horecava wordt door de meeste foodprofessionals om verschillende redenen ingepland. Ontmoeten en inspireren is een belangrijke, maar ook het zien van nieuwe producten en ontwikkelingen. Een paar highligts. TrendLAB laat bezoekers zien hoe Artificial Intelligence en robots een Smart Place creëren, bijvoorbeeld met een smart fridge of fast pay kassa in je concept. Daarnaast zijn er op het TreendLAB ook nieuwe plantaardige producten, zoals zeewier, uitproberen. Verder is er de Taste of Horecava, een exclusieve Chef's Table ervaring waar gastronomie en innovatie samenkomt.
Bidfood
Nieuwe producten zijn er ook te bekijken bij Bidfood. Deze groothandel presenteert een gloednieuwe Plant Rich productlijn van hybride producten. De producten richten zich op de groep mensen die (nog) niet van plan is om volledig vegetarisch wil eten, maar wel graag een stap wil zetten in het verminderen van vleesconsumptie. Bidfood lanceert deze maand de eerste twee producten. Het zijn producten die traditioneel gezien volledig uit vlees bestaan, maar nu zijn samengesteld uit zowel vlees als groenten. Volledig plantaardig is de rookworst die groente en fruitbedrijf Van Gelder maandag op de Horecava presenteert.
Le Frique
Daarnaast laten bedrijven zien wat zij het afgelopen jaar hebben gedaan aan productontwikkeling. Zo introduceert Le Frique een nieuwe receptuur voor haar 100% plantaardige frikandel. In deze nieuwe receptuur wordt gebruik gemaakt van het Nederlandse Fidesse, een suikerbietenvezel, waardoor de voetafdruk van het product nog verder wordt verkleind.
SaucePro
Remia bestaat in oktober 100 jaar en viert dat alvast op de Horecava met speciale Feest-Lift aanbiedingen. Wie nu de SaucePro dispencer, die tijdens Gastvrij Rotterdam werd geïntroduceerd, bestelt, krijgt de tweede dispencer gratis. De SaucePro stelt een horecabedrijf in staat om sauzen op een professionele wijze te presenteren met een nauwkeurige portionering, wat het rendement op sauzen ten goede komt.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Broekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtWildland Zoo wint wedstrijd om Lekkerste Vegan Burger
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Lees bericht