Horecava komt met zorgsymposium Care & Cure


Het Horecava Care & Cure Symposium streeft ernaar deze uitdagingen onder de loep te nemen en te zoeken naar strategische allianties tussen de zorgsector en de hospitalitywereld

Vakbeurzen – Horecava organiseert in samenwerking met de hospitalitysector op 9 januari het ‘Horecava Care & Cure Symposium’. Spelers uit de gezondheidssector gaan zich tijdens het symposium buigen over de veranderingen in de zorgsector.

De zorgsector ondergaat momenteel ingrijpende veranderingen nu de vergrijzende samenleving een groeiende behoefte aan zorg en ondersteuning met zich meebrengt. In deze verschuivende context wil Horecava met de organisatie van het symposium een rol spelen. Spelers uit de zorgindustrie, experts, en technologische pioniers gaan tijdens de bijeenkomst bespreken hoe digitale innovaties en gepersonaliseerde zorg de kwaliteit van leven kunnen verrijken, herstel kunnen bevorderen en positieve gezondheid kunnen stimuleren.

Allianties

De beursorganisator laat weten dat er binnen de zorg een nieuwe realiteit is waarin er meer ouderen zijn dan ooit tevoren en waarin de verwachtingen van zorgvragers hoog blijven. Door personeelstekorten zijn deze ontwikkelingen alleen lastig in te vullen. Het Horecava Care & Cure Symposium streeft ernaar deze uitdagingen onder de loep te nemen en te zoeken naar strategische allianties tussen de zorgsector en de hospitalitywereld. Het symposium belooft niet alleen diepgaande discussies en netwerkmogelijkheden, maar ook inspiratie voor een toekomst waarin zorg en gastvrijheid hand in hand gaan om de uitdagingen van een vergrijzende samenleving aan te pakken.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


{if '1' == '1'}

NK Pizza Bakken 2024 gaat om lekkerste ‘pizza nova’

Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht

{if '3' == '1'}

‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht

{if '4' == '1'}


Deelname Horeca Vakbeurs Hardenberg nu op 50 bedrijven

Vakbeurzen - De Horeca Vakbeurs in Hardenberg krijgt steeds meer vorm laat organisatie EasyFairs weten. Inmiddels hebben ruim 50 bedrijven uit uiteenlopende segmenten zoals food, dranken en keukenapparatuur toegezegd deel te nemen aan de nieuwe beurs in het oosten van het land.

Lees bericht

{if '5' == '1'}

Hospitality sector tekent Pact en start campagne ‘Be My Guest’

Campagne – De wens lag er langer, maar nu hebben verschillende organisaties uit de gastvrijheid- en vrijetijdssector de handen ineen geslagen om het hospitality vak breed onder de aandacht te brengen Partijen hebben daarvoor het hospitality pact gesloten. Doel van het pact is om met elkaar samen te werken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt. Gelijktijdig werd ook de landelijke campagne ...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid