Horecava trekt 71.000 bezoekers


Beurzen - De 63ste editie van de Horecava in RAI heeft volgens de organisatie 71.000 bezoekers getrokken. Een groei van bijna 7 procent ten opzichte van de voorgaande editie. De groei wordt met name toegeschreven aan de positieve omzetontwikkeling in de horeca en het feit dat horecaondernemers meer op zoek zijn naar innovaties en trends om omzetkansen te verzilveren. De afgelopen dagen werden er op de Horecava tal van nieuwe initiatieven gelanceerd waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food Mobility & Delivery. Zoals in eerdere berichten gemeld was de enorme hoeveelheid aan vegetarische introducties in het beursaanbod echt opvallend. Ook was er ruime aandacht voor voedselverspilling. Versproducten die na elke dag werden vervangen, werden verzameld door Too Good To Go en in tasjes gestopt die dagelijks tegen een sterk gereduceerde prijs ter verkoop werden aangeboden. Vernieuwender Maar liefst 84% van de bezoekers heeft aangegeven dat de Horecava deze editie vernieuwender was dan de vorige editie. Ook was men zeer te spreken over de grotere omvang van de beurs. Uit de verzamelde reacties bleek ook dat de Hoecava hen inspireert. Volgens gegevens van de beursorganisatie laten bezoekers relatief vaak weten dat ze ideeën hebben opgedaan op het gebied van vegan en duurzaamheid waaronder duurzame disposables en voedselverspilling. De volgende Horecava vindt plaats van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht

App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees bericht

Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Lees bericht



Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid