Hoteleigenaar Van der Valk sluit omvallen aantal hotels niet uit


Voor logies blijft het lage btw-tarief voorlopig gelden

Coronamaatregelen - Als er niet snel meer steunmaatregelen komen voor de hotels, dan vallen er een aantal noodlijdende locaties om. Die noodkreet deed Freek van der Valk, namens de gezamenlijke Van der Valk hotels in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gisteravond.

Freek van der Valk, is in het dagelijks leven directeur van hotel van der Valk in Ridderkerk, maar deed namens de individuele hotelvestigingen van de hotelketen een dringend beroep op het kabinet met extra steun te komen. “Ik wil niet bedelen of zielig zijn, maar er gaan echt hotels omvallen als er niets wordt gedaan”, zo meldde hij aan tafel.

Volgens Van der Valk hebben de kabinetsmaatregelen in het begin van de crisis goed uitgepakt, maar duurt het nu allemaal te lang. Hij sprak zijn waardering uit over het noodpakket in eerste instantie en ook over de snelheid waarmee het kabinet in maart en april over de brug kwam, maar het is nu volstrekt onvoldoende voor sommige locaties. “Alles ligt bijna stil,” aldus Van der Valk, “De NOW-regeling compenseert een deel, maar een fors bedrag moeten we zelf betalen.”

Onvoldoende

Ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is onvoldoende volgens de Van der Valk in Nieuwsuur. De bedrijfskosten worden vanuit de regeling voor ongeveer 70 procent vergoed. Dat betekent dat 30 procent zelf moet worden bijgelegd. Volgens de hoteleigenaar zijn de gevolgen dramatisch. “De vergoeding ligt op maximaal 90.000 euro per kwartaal, terwijl de vaste lasten voor sommige hotels oplopen tot een miljoen euro per vestiging.”

Periode na corona

Bovendien zo waarschuwde de hotelman, is er ook nog een periode na de coronamaatregelen. In die periode moeten een aantal zaken, zoals uitgestelde betalingen en financieringen worden terugbetaald. Van der Valk: “Terwijl we niet weten of mensen dan wel uit eten willen gaan, of durven. Ook is niet bekend wie er vanuit het buitenland gaat komen en of er weer wordt vergaderd. Mensen denken wel dat alles na de pandemie weer normaal wordt, maar dan begint voor ons als ondernemers opnieuw een lastige periode”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

Meerjarige samenwerking Quality Lodgings en Mastercard

Hotels – Quality Lodgings laat weten een meerjarige samenwerking te hebben afgesloten met Mastercard. Als verzameling van meer dan 110 onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa voegt Quality Lodgings nieuwe reis- en culinaire ervaringen toe aan priceless.com, beschikbaar voor Mastercard-kaarthouders.

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht


Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht

Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid