Hoteleigenaar Van der Valk sluit omvallen aantal hotels niet uit


Coronamaatregelen - Als er niet snel meer steunmaatregelen komen voor de hotels, dan vallen er een aantal noodlijdende locaties om. Die noodkreet deed Freek van der Valk, namens de gezamenlijke Van der Valk hotels in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gisteravond.

Freek van der Valk, is in het dagelijks leven directeur van hotel van der Valk in Ridderkerk, maar deed namens de individuele hotelvestigingen van de hotelketen een dringend beroep op het kabinet met extra steun te komen. “Ik wil niet bedelen of zielig zijn, maar er gaan echt hotels omvallen als er niets wordt gedaan”, zo meldde hij aan tafel.

Volgens Van der Valk hebben de kabinetsmaatregelen in het begin van de crisis goed uitgepakt, maar duurt het nu allemaal te lang. Hij sprak zijn waardering uit over het noodpakket in eerste instantie en ook over de snelheid waarmee het kabinet in maart en april over de brug kwam, maar het is nu volstrekt onvoldoende voor sommige locaties. “Alles ligt bijna stil,” aldus Van der Valk, “De NOW-regeling compenseert een deel, maar een fors bedrag moeten we zelf betalen.”

Onvoldoende

Ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is onvoldoende volgens de Van der Valk in Nieuwsuur. De bedrijfskosten worden vanuit de regeling voor ongeveer 70 procent vergoed. Dat betekent dat 30 procent zelf moet worden bijgelegd. Volgens de hoteleigenaar zijn de gevolgen dramatisch. “De vergoeding ligt op maximaal 90.000 euro per kwartaal, terwijl de vaste lasten voor sommige hotels oplopen tot een miljoen euro per vestiging.”

Periode na corona

Bovendien zo waarschuwde de hotelman, is er ook nog een periode na de coronamaatregelen. In die periode moeten een aantal zaken, zoals uitgestelde betalingen en financieringen worden terugbetaald. Van der Valk: “Terwijl we niet weten of mensen dan wel uit eten willen gaan, of durven. Ook is niet bekend wie er vanuit het buitenland gaat komen en of er weer wordt vergaderd. Mensen denken wel dat alles na de pandemie weer normaal wordt, maar dan begint voor ons als ondernemers opnieuw een lastige periode”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVan der Valk hotels starten met kerst-menuboxen

Hotels – Een aantal Van der valk hotels heeft de handen ineen geslagen en start met het bezorgen van kerst menuboxen aan huis. Door de samenwerking is er een landelijk netwerk en kan iedere Nederlander via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerstmaaltijd laten bezorgen.

Lees bericht

SUPPER wil oplossing zijn voor 24/7-foodaanbod hotels

Hotels – Een foodconcept voor de horeca, en dan specifiek voor hotels, dat èn de oplossing is voor foodwaste èn het personeelsprobleem oplost. Dat is wat We Design Food met SUPPER voor ogen heeft staan, een maaltijdenconcept dat 24/7 het foodaanbod in hotels kan garanderen.

Lees bericht

KHN: ‘Veel hotels structureel verliesgevend’

otels – Met uitzondering van de hotels aan de Nederlandse kust en de traditionele binnenlandse toeristische bestemmingen, draaien de meeste hotels structureel verliesgevend. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zitten de meeste hotels met een bezettingsgraad sinds juni van amper 60 tot 70 procent.

Lees bericht


Horecabedrijven volop actief met bezorging

Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid