Houben gaat samenwerken met zorgbakkerij van Hutten


V.l.n.r.: Rian Bouwmans, Bart Houben, Drees Peter van den Bosch en Joost Berkel

Samenwerking  - Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken. Vanaf vandaag worden de worstenbroden gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Ook de receptuur van de bekende Brabantse worstenbroodjes is iets aangepast.

Hutten en Houben Worstenbrood zijn beide Brabantse familiebedrijven met een decennialange historie. Houben Worstenbrood maakt sinds 2014 worstenbroodjes naar het recept van opa uit 1935. Eigenaar Bart Houben had in 2020 een turbulent jaar en ging met zijn bakkerij en winkel in Eindhoven terug naar de basis: “Focussen op waar we goed in zijn, ontwikkelen en Houben Worstenbrood verder uitbouwen,” aldus Bart Houben

Hutten heeft nu de worstenbroodjes van Houben omarmd. Rian Bouwmans, directeur Food & Concepten bij Hutten: “Samen hebben we het allerlekkerste recept doorontwikkeld en daar gaan we nu heel Nederland mee veroveren.” In Veghel wordt de inkoop, productie en logistiek verzorgd voor met name de foodservice, de eigen cateringlocaties en de eventcatering. De winkel in Eindhoven blijft bestaan. Daar worden worstenbroodjes geproduceerd, zoals truffelworstenbroodjes en eiwitrijke sportenbroodjes.

Nieuwe receptuur

Als gevolg van de samenwerking is de receptuur van de worstenbroodjes iets aangepast. Rian Bouwmans: “We testten net zo lang tot we 100% tevreden waren over het deeg en de ingrediënten voor het traditionele worstenbrood en de vegetarische variant”. Houben en Hutten zijn niet alleen op culinair gebied een goede match, ook vinden zij elkaar op het gebied van medewerkers met een afstand tot arbeidsmarkt en zijn deze aan het werk te houden. Zo heeft Houben Worstenbrood meerdere oudere werknemers in dienst en wordt de bakkerij deels gerund door mensen met een gehoorbeperking.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBavaria en Houben introduceren Bavaria worstenbrood

Actie – De derde maandag van januari wordt aangeduid als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Reden voor de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen te slaan met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood en op de ‘worst day of the year’ te komen met Bavaria Worstenbrood.

Lees bericht


Houben Worstenbrood maakt doorstart

Doorstart – Bart Houben, eigenaar van Houben Worstenbrood maakt bekend dat het bedrijf een doorstart heeft gemaakt. Houben maakte de herstart van zijn bedrijf in Eindhoven, na het eerdere faillissement, bekend via linkedin.

Lees bericht


Brabantse Houben Worstenbrood failliet

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

Lees bericht

Eerste Rudolph’s Bakery bij Intratuin Halsteren

Bakery - Rudolph van Veen, tv-kok van onder andere 24Kitchen, opende afgelopen zaterdag bij Intratuin Halsteren zijn eerste Rudolph’s Bakery. Ter gelegenheid van de opening werd in samenwerking met Houben Worstenbrood ook een vijftal nieuwe smaken worstenbrood geïntroduceerd, die verkocht worden in cadeauverpakking.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid