Hutten en Sign Language Coffee Bar slaan handen ineen


Bas de Ruiter van Sign lanquage Coffee Bar (l) en Drees Peter van den Bosch van Hutten / Foto bij: Alwin van Wijngaarden

Samenwerking - Hutten en Sign Language Coffee Bar zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Bij de Sign Language Coffee Bar werken barista’s met een gehoorbeperking.

De samenwerking past binnen het beleid van Hutten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. “Wij werken beiden vanuit een intrinsieke motivatie om naar talenten van mensen in plaats van beperkingen te kijken,” aldus Drees Peter van den Bosch, algemeen directeur bij Hutten.

De Sign Language Coffee Bar bestaat sinds 2017 en is opgericht door sociaal ondernemersduo Bas de Ruiter en Sandra Ballij. Zij stonden ook aan de wieg van Ctaste, het eerste restaurant van Nederland waar je in het complete donker dineert en Ctalents, het detacheringsbureau voor talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn. Bas de Ruiter. “Het zijn vaak mensen die als beste van de klas uit het mbo stromen en vervolgens keer op keer bij sollicitaties worden afgewezen. Bij de meesten gebeurde dat tientallen keren. Mede hierom hebben we de Sign Language Coffee Bar opgericht. Wij kunnen mensen na een interne training tot barista meteen aan een baan helpen.”

Gebaarista

De Sign Language Coffee Bar leidt dove en slechthorende mensen vakkundig op tot Gebaarista, want je bestelt je koffie bij hen in gebarentaal met behulp van een menu op een videoscherm. De Sign Language Coffee Bar levert verschillende concepten om een originele en maatschappelijke invulling te geven aan bedrijven of op evenementen. Inmiddels werken er 17 Gebaarista’s bij De Sign Language Coffee Bar.

Bron: Hutten/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht


Friesche Vlag komt met plantaardige Barista Haver

Introductie -  Friesche Vlag introduceert Barista Haver, het eerste plantaardige product van het merk in Nederland. Deze opschuimbare haverdrank is geschikt voor cappuccino's en macchiato's. FrieslandCampina speelt met de lancering in op de vraag naar plantaardige alternatieven.

Lees bericht


Hutten verrast met ROOTS op Floriade Expo 2022

Event – De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is geopend. Thema is ‘Growing Green Cities’. Innovators uit binnen- en buitenland presenteren oplossingen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Tijdens deze halfjaar durende Expo verzorgt Hutten er restaurant ROOTS, twee horeca-uitgiften en alle (VIP) events.

Lees bericht

Hutten horecapartner bij Floriade Expo 2022

Event - Op 14 april 2022 is het zover en openen de poorten van Floriade Expo 2022. De wereldtuinbouwtentoonstelling laat bezoekers proeven, ruiken, voelen en genieten van innovatieve ideeën en oplossingen. Hutten is deze editie een van de F&B partners en neemt bezoekers met het horecaconcept ROOTS mee op een culinaire smaakreis met de nadruk op meer plantaardige gerechten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid