Iftar-Aanschuiftafel van Jumbo Den Haag geslaagd


Filiaalmanager Ilias Chohabi staat klaar om de hoofdgerechten uit te serveren

Supermarkten - Jumbo winkels in Den Haag kijken terug op een geslaagde iftar-aanschuiftafel. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Jumbo staat als supermarkt midden in de samenleving en vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Met die gedachte ontstond het initiatief om inwoners uit Den Haag uit te nodigen voor een iftar-aanschuiftafel en zo de saamhorigheid te vergroten. Jumbo Den Haag Laakweg was op deze bijzondere avond een ontmoetingsplek voor 600 stadsgenoten, die met elkaar in gesprek gingen en aan tafel gingen voor een uitgebreid diner. Ook was er een programma waarin verbinding tussen culturen centraal stond.

Gebed en optredens

Tussen de gerechten door waren er optredens van onder meer theatermaker Mouna Laroussi en een band die klassieke Arabische muziek maakt. Ook was er - voor wie hieraan wilde deelnemen - een gebed onder leiding van een imam. Aanwezig waren onder andere Mariëlle Vavier, wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid Den Haag, en Cees van Vliet, Operationeel directeur bij Jumbo Supermarkten.

Maatschappelijke partners

Om de iftar-aanschuiftafel te organiseren, werkte Jumbo samen met verschillende maatschappelijke partners, waaronder Aanschuiftafel Den Haag en het Eenzaamheidsfonds. Zo wilde Jumbo ervoor zorgen dat stadsgenoten uit alle wijken in Den Haag zich welkom voelden om aan te schuiven.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Coördinator van stichting Aanschuiftafel Ben Lachhab serveert het voorgerecht uit aan de gasten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCoffee Fellows krijgt tweede tankstationlocatie bij ABM

Petrol – Na tankstation De Korte Duinen in Soest opent Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM) een tweede locatie van Coffee Fellows bij een van de tankstations. De Avia Express locatie aan de Fruitsweg in Den Haag wordt ook de tweede locatie van Coffee Fellows in de Hofstad.

Lees bericht

SNACKWITHBENEFITS kleurt vriesvak groen bij Sligro

Actie – SNACKWITHBENEFITS kleurt op duurzame dinsdag 5 september het vriesvak van Sligro groen met het eerste compleet duurzame vriesvak. Niet alleen in eigen producten, maar ook andere producten die de wereld beter maken. De groene vriezer staat tot en met 30 september bij de Sligro in Rotterdam Zuid.

Lees bericht

Nettorama en Boni samen verder als Nettorama

Fusie - Nettorama en Boni gaan fuseren, zo hebben de bedrijven vandaag bekend gemaakt. Boni verdwijnt als supermarktformule en alle winkels worden omgebouwd naar de formule van merkendiscounter Nettorama. Gezamenlijk hebben Nettorama en Boni circa 80 supermarkten en zo’n 6.800 medewerkers.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid