Ikea Amsterdam opent vernieuwd restaurant


Formulenieuws - Ikea Amsterdam heeft een wereldprimeur. Het vandaag geopende restaurant is de eerste ter wereld, zowel qua inrichting als aanbod. Het nieuwe restaurantconcept moet klanten nog meer inspireren om gezonder en duurzamer te eten. Het restaurant is open en toegankelijk ingericht en heeft verschillende stations waar smoothies en sandwiches worden aangeboden. De typisch Ikea-gerechten zoals de salades met vegetarische balletjes worden daarin ook aangeboden. Net als het flatbread met zalm. Andere belangrijke vernieuwing van de horecagelegenheid is dat de gerechten ter plekke worden bereid. Doordat het in het zicht van de klant wordt bereid is er ook meer contact mogelijk tussen klant en medewerker. Duurzaamheid Daarnaast speelt het warenhuis in op duurzaamheid. Zowel in de samenstelling van gerechten als in het interieur is rekening gehouden met milieuaspecten. Zo is in het interieur gekozen voor natuurlijke materialen, ledverlichting, inductiekookplaten en afzuigkappen die pas werken als dat noodzakelijk is. En is rekening gehouden met de afvalstromen. Coffee Bar De locatie heeft ook de Coffee Bar. In navolging van de, eerder in juni dit jaar, gestarte pilot in Utrecht. In deze koffiehoek niet alleen door barista’s vervaardigde koffievariëteiten, maar ook andere dranken en snacks. Het restaurant telt in de nieuwe situatie bovendien 120 zitplaatsen extra. Bron: Ikea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

Ook restaurant Hoftrammm terug op de rials

Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht



‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid