Ikea Amsterdam opent vernieuwd restaurant


Formulenieuws - Ikea Amsterdam heeft een wereldprimeur. Het vandaag geopende restaurant is de eerste ter wereld, zowel qua inrichting als aanbod. Het nieuwe restaurantconcept moet klanten nog meer inspireren om gezonder en duurzamer te eten. Het restaurant is open en toegankelijk ingericht en heeft verschillende stations waar smoothies en sandwiches worden aangeboden. De typisch Ikea-gerechten zoals de salades met vegetarische balletjes worden daarin ook aangeboden. Net als het flatbread met zalm. Andere belangrijke vernieuwing van de horecagelegenheid is dat de gerechten ter plekke worden bereid. Doordat het in het zicht van de klant wordt bereid is er ook meer contact mogelijk tussen klant en medewerker. Duurzaamheid Daarnaast speelt het warenhuis in op duurzaamheid. Zowel in de samenstelling van gerechten als in het interieur is rekening gehouden met milieuaspecten. Zo is in het interieur gekozen voor natuurlijke materialen, ledverlichting, inductiekookplaten en afzuigkappen die pas werken als dat noodzakelijk is. En is rekening gehouden met de afvalstromen. Coffee Bar De locatie heeft ook de Coffee Bar. In navolging van de, eerder in juni dit jaar, gestarte pilot in Utrecht. In deze koffiehoek niet alleen door barista’s vervaardigde koffievariëteiten, maar ook andere dranken en snacks. Het restaurant telt in de nieuwe situatie bovendien 120 zitplaatsen extra. Bron: Ikea/@FoodClicks Formulenieuws - Ikea Amsterdam heeft een wereldprimeur. Het vandaag geopende restaurant is de eerste ter wereld, zowel qua inrichting als aanbod. Het nieuwe restaurantconcept moet klanten nog meer inspireren om gezonder en duurzamer te eten. Het restaurant is open en toegankelijk ingericht en heeft verschillende stations waar smoothies en sandwiches worden aangeboden. De typisch Ikea-gerechten zoals de salades met vegetarische balletjes worden daarin ook aangeboden. Net als het flatbread met zalm. Andere belangrijke vernieuwing van de horecagelegenheid is dat de gerechten ter plekke worden bereid. Doordat het in het zicht van de klant wordt bereid is er ook meer contact mogelijk tussen klant en medewerker. Duurzaamheid Daarnaast speelt het warenhuis in op duurzaamheid. Zowel in de samenstelling van gerechten als in het interieur is rekening gehouden met milieuaspecten. Zo is in het interieur gekozen voor natuurlijke materialen, ledverlichting, inductiekookplaten en afzuigkappen die pas werken als dat noodzakelijk is. En is rekening gehouden met de afvalstromen. Coffee Bar De locatie heeft ook de Coffee Bar. In navolging van de, eerder in juni dit jaar, gestarte pilot in Utrecht. In deze koffiehoek niet alleen door barista’s vervaardigde koffievariëteiten, maar ook andere dranken en snacks. Het restaurant telt in de nieuwe situatie bovendien 120 zitplaatsen extra. Bron: Ikea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht


Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid