Ikea heropent alle restaurants , behalve locatie Amsterdam


De buffetvorm zoals hier bij het vernieuwde restaurant op de locatie Amsterdam kan niet meer. Producten liggen nu voorverpakt

Formulenieuws – Alle restaurants van warenhuis Ikea gaan op dinsdag 1 september weer open, met uitzondering van de locatie Amsterdam. De regels in de hoofdstad zijn aangescherpt door een lokale stijging in het aantal coronabesmettingen. Ikea vindt het daarom verstandig de opening van deze locatie nog even uit te stellen.

Ikea ziet er naar uit om de gasten weer te ontvangen in de vestigingen, laat het bedrijf weten. De afgelopen tijd waren er al wel locaties beperkt open, maar dat was meer voor ‘grab and go’. Vanaf dinsdag kan er weer gezeten worden in de restaurants. Omdat mensen moeten reserveren voor een zitplaats in het restaurant, kan er op worden toegezien dat,  bij drukte,  mensen niet langer dan een half uur blijven zitten.

Voor de heropening is het ook assortiment aangepast. Zo is er geen ontbijt en geen buffet, en zijn de meeste producten voorverpakt. Het warenhuis vindt dat jammer in het kader van het terugdringen van verpakkingsmaterialen, maar geeft aan dat onder de gegeven omstandigheden het niet anders kan.

Met het openen van de restaurants zijn ook alle Coffee Bars weer open. Deze koffiecounters die bij de locaties Utrecht, Amsterdam, Heerlen en Barendrecht zijn ingericht, lopen volgens het warenhuis goed. Plannen om het aantal uit te bereiden zijn er evenwel nog niet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht


Villa Massa sponsor van ‘Highest Climber Award’

Restaurant – Villa Massa Limoncello is sponsor van de prijs voor het restaurant dat het snelst is gestegen op de lijst van ‘Worlds 50 Best Restaurants 2022’. Deze prestigieuze prijzen in de wereld van de gastronomie worden op 18 juli in Londen uitgereikt.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees berichtCBS: Bijna een vijfde coronasteun naar horeca

Corona – Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. De horeca ontving het grootste deel van dit bedrag: 19 procent. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over steunmaatregelen voor bedrijven, gemaakt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid