IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan


IKEA wil eind 2022 wereldwijd 50% minder voedselverspilling realiseren

Voedselverspilling - Consumenten kunnen voortaan overgebleven IKEA maaltijden en producten bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. Het warenhuis biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel - zoals de balletjes – vanaf nu tegen lagere prijzen aan om voedselverspilling tegen te gaan.

Ongeveer een derde van al het voedsel wereldwijd wordt weggegooid of gaat verloren. Reden voor IKEA om dit probleem samen met Too Good To Go aan te pakken.

Naast woonwarenhuis verkoopt IKEA ook op grote schaal eten en drinken. Volgens IKEA kopen er jaarlijks wereldwijd meer dan 600 miljoen mensen eten bij het bedrijf. Elke stap op het gebied van tegengaan van voedselverspilling heeft daardoor aanzienlijke impact.

IKEA heeft ook ambities op het gebied van voedselverspilling. De samenwerking met Too Good To Go draagt bij aan het behalen van het doel om eind 2022 de voedselverspilling in IKEA-winkels wereldwijd met 50% te verminderen. Daarnaast wil het woonwarenhuis meer plantaardige producten aanbieden. Zo introduceerde IKEA Food in 2021 VÄRLDSLOK, plantaardig gehakt. IKEA wil dat het aanbod van warme gerechten in 2025 voor 50% uit plantaardige producten bestaat. Op dit moment is dat 43%. Marcel van Geijn, Country Food Manager van IKEA Nederland: "We zijn al langere tijd hard bezig om voedselverspilling in onze restaurants tegen te gaan. Zo is er een AI-systeem in de keukens doorgevoerd dat ervoor zorgt dat we voedselverspilling gemiddeld met meer dan 45% kunnen verminderen. Met de samenwerking met Too Good To Go zetten we weer een volgende belangrijke stap en kunnen we mensen blij maken met maaltijden die aan het eind van de dag overblijven."

Too Good To Go app

In de Too Good To Go app zien gebruikers of ze overgebleven maaltijden en andere etenswaren kunnen bestellen en afhalen bij een IKEA bij hen in de buurt. De bestellingen kunnen rond sluitingstijd worden opgehaald en om overbodig afval te vermijden, wordt klanten gevraagd om een eigen verpakking of bewaarbakje mee te nemen. Alle 13 Nederlandse IKEA winkels doen mee aan het initiatief. Nederland is na Noorwegen, Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en België het achtste land waar IKEA samenwerkt met Too Good To Go.

Bron: IKEA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

THIJS-drinks maakt sap van overtollig fruit

Introductie - THIJS-drinks is het eerste frisdrankenmerk dat met reststromen fruit gaat werken. Het bedrijf introduceert op de eerste dag van de zomer sap gemaakt van overtollig fruit. Dit idee, dat ontstaan is bij toenmalig sterrenchef Thijs, moet een bijdrage leveren tegen voedselverspilling.

Lees bericht


‘Zuid-Holland redt de meeste maaltijden’

Analyse - In 2021 redde Too Good To Go Nederland ruim 5 miljoen maaltijden. Koploper was de provincie Zuid-Holland, waar 1.097.012 maaltijden werden gered via app tegen voedselverspilling. Dat bleek uit het tweede jaarlijkse Impact Rapport van Too Good To Go  tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Lees bericht

FCSI-congres: ‘Verduurzaming is geen vraag, maar een eis’

Congres - De transitie naar duurzaamheid en minder voedselverspilling was het centrale thema tijdens het FCSI-congres Hospitality Hub 2022 in Hotel de Werelt in Lunteren. Het congres dat door corona twee jaar was uitgesteld, kende een goede line-up met sprekers als Paul van Oers van de Hotelschool Maastricht, Emma Kallen sustainability consultant bij Factor Delta, impact manager Kathelijn van Elk van...

Lees bericht

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees berichtMinister Staghouwer benadrukt belang aanpak voedselverspilling

Voedselverspilling  - Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortang van de nationale aanpak tegen voedselverspilling. Daarbij benadrukt hij het belang van de samenwerking binnen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, voor het behalen van Sustainable Development Goal: 50% minder voedselverspilling voor 2030.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid