Imam wil groeien in België met vegetarische snackbar Lagash


Buitenland - Een vegetarische snackbar in Brussel is geen primeur, maar het feit dat de snackbar wordt gerund door een imam is bijzonder. De 29-jarige Nihat Gülal leidt op vrijdag het gebed in een Lakense moskee en de rest van de week de vegetarische snackbar in de Haachtsesteenweg en hij wil fors uitbreiden in België. Nihat Gülal werd bijna 30 jaar geleden in Brussel geboren en volgde een religieuze opleiding in Istanboel. Sinds zijn terugkeer in België leidt hij het gebed in de moskee van de Unie der Islamitische Culturele Centra van België in Laken. De snackbar is onderdeel van de Turkse keten Lagash, die in het thuisland 350 filialen verspreid over het land heeft. Ook in België zijn er verschillende locaties, maar niet genoeg volgens Gülal en hij wil fors gaan uitbreiden, meldt hij aan het Belgische mediabedrijf Buzz. De keten is ontstaan nadat twee mensen, na het eten van het traditionele Turkse gerecht Çiğ köfte, gemaakt op basis van rauw vlees, overleden. Sindsdien mag het gerecht niet meer industrieel verwerkt worden, alleen nog thuis. Twee ondernemers bedachten hierop een vegetarische variant waarbij het rauwe vlees werd vervangen door bulgur (een graanproduct) en noten. De vegetarische snackbar heeft Nihat Gülal niet uit een bepaalde persoonlijke of religieuze overtuiging. Hij had al gezien dat er Belgische vegetarische restaurants in het centrum van Brussel waren gekomen die goed werden bezocht. Vooral door Belgen, omdat Turken relatief grote vleeseters zijn. Het merendeel van zijn klanten zijn dan ook Belgen. Hij overweegt daarom niet alleen het aantal vestigingen uit te breiden maar ook te starten met Belgische chocolade, als dessert. Bron: Buzz/@FoodClicks

Buitenland - Een vegetarische snackbar in Brussel is geen primeur, maar het feit dat de snackbar wordt gerund door een imam is bijzonder. De 29-jarige Nihat Gülal leidt op vrijdag het gebed in een Lakense moskee en de rest van de week de vegetarische snackbar in de Haachtsesteenweg en hij wil fors uitbreiden in België. Nihat Gülal werd bijna 30 jaar geleden in Brussel geboren en volgde een religieuze opleiding in Istanboel. Sinds zijn terugkeer in België leidt hij het gebed in de moskee van de Unie der Islamitische Culturele Centra van België in Laken. De snackbar is onderdeel van de Turkse keten Lagash, die in het thuisland 350 filialen verspreid over het land heeft. Ook in België zijn er verschillende locaties, maar niet genoeg volgens Gülal en hij wil fors gaan uitbreiden, meldt hij aan het Belgische mediabedrijf Buzz. De keten is ontstaan nadat twee mensen, na het eten van het traditionele Turkse gerecht Çiğ köfte, gemaakt op basis van rauw vlees, overleden. Sindsdien mag het gerecht niet meer industrieel verwerkt worden, alleen nog thuis. Twee ondernemers bedachten hierop een vegetarische variant waarbij het rauwe vlees werd vervangen door bulgur (een graanproduct) en noten. De vegetarische snackbar heeft Nihat Gülal niet uit een bepaalde persoonlijke of religieuze overtuiging. Hij had al gezien dat er Belgische vegetarische restaurants in het centrum van Brussel waren gekomen die goed werden bezocht. Vooral door Belgen, omdat Turken relatief grote vleeseters zijn. Het merendeel van zijn klanten zijn dan ook Belgen. Hij overweegt daarom niet alleen het aantal vestigingen uit te breiden maar ook te starten met Belgische chocolade, als dessert. Bron: Buzz/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Sligro wint marktaandeel in Nederland en België’

Groothandel - “Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot”, aldus CEO Koen Slippens bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees bericht

{if '1' == '1'}

Jumbo opent eerste Belgische locatie

Formulenieuws – Jumbo supermarkten heeft de eerste vestiging geopend in België. De supermarkt organisatie wil uiteindelijk naar 100 locaties doorgroeien. Het plaatsje Pelt, net over de grens bij onze zuiderburen, beleefde de primeur. Vorig jaar maakt het Veghelse familiebedrijf bekend aan de slag te willen in België. Sinds die tijd is de organisatie druk bezig geweest met het samenstellen van het assortiment...

Lees bericht

{if '2' == '1'}

PostNL gaat bezorging van Belgische Carrefour verzorgen

Buitenland – De Franse supermarktketen Carrefour met bijna 800 vestigingen in België heeft de bezorging van de boodschappen in Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant neergelegd bij het Nederlandse PostNL. De service werd aanvankelijk ingevuld door het Belgische bpost. Als reden voor de omschakeling wordt gegeven dat Carrefour met PostNL een beter geografisch bereik heeft. Dat Carrefour niet langer een beroep zou doen op...

Lees bericht

{if '3' == '1'}

Délifrance en Texaco België gaan op vijf locaties testen

Samenwerking - EFR Belgium, exploitatiehouder van de Texaco-tankstations, en Délifrance gaan op een vijftal tankstations samenwerken en branded Délifrance bakeries exploiteren. De eerste drie locaties, Kontich, Ukkel en Gent,  worden de komende maanden geopend. De twee andere pilots volgen het eerste kwartaal van 2017. Met de samenwerking wil EFR Belgium gebruik maken van de aantrekkingskracht van het merk D...

Lees bericht


Koningin Mathilde van België opent Sligro ZiN Inspiratielab in Veghel

Groothandels - Het ZiN Inspiratielab van Sligro in Veghel wordt woensdag 30 november officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Mathilde van België. Het Belgisch koninklijk paar legt op 28, 29 en 30 November een officieel staatsbezoek af aan Nederland. Als onderdeel van dat staatsbezoek komt Hare Majesteit Koningin Mathilde van België naar Sligro in Veghel om de officiële opening van het nieuwe ZiN...

Lees bericht

België krijgt supermarkt met uitsluitend Belgische producten

Supermarkt – Volgende week dinsdag opent de eerste BelgoMarkt, een supermarkt met uitsluitend Belgische producten. De supermarkt in de Matongéwijk in Brussel wil de voedselketen verkorten en werken met producten zonder conserveermiddelen en kleurstoffen. De supermarkt wil gezien worden als alternatief voor de conventionele supermarkten, maar wel bereikbaar zijn voor alle mensen die graag verantwoord en gezonde voeding willen. De...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid