Impact Magic Box van Too Good To Go is groot


Voedselverspilling – Onderzoek van de Wageningse universiteit toont aan dat 90% van de producten in de Magic Box van Too Good To Go ook daadwerkelijk worden geconsumeerd. Hiermee is duidelijk dat de app tegen voedselverspilling bijdraagt aan het tegengaan van het onnodig weggooien van voedselproducten. Met de app Too Good To Go kunnen consumenten bij winkeliers een Magic Box kopen met voedingsmiddelen die anders weggegooid zouden worden. In veel gevallen gaat het om brood, zuivel, groenten of kant-en-klare maaltijden. Het (verse) voedsel dat nog prima bruikbaar is maar de volgende dag niet meer verkocht kan worden, kunnen winkeliers via Too Good To Go aanbieden in een Magic Box. De kopers betalen hiervoor een derde van de normale prijs. Uit kwantitatief onderzoek van Wageningen University & Research onder meer dan 600 Too Good To Go-gebruikers en focusgroep gesprekken blijkt het reduceren van voedselverspilling de belangrijkste motivatie om mee te doen (35%). Daarnaast spelen het verrassingseffect (26%) en de gereduceerde prijs een rol (20%). Als er iets uit de Magic Box overblijft, gooit slecht 8% van de respondenten dit weg. Het toont aan dat gebruikers van de Magix Box bij voorkeur alles in de doos willen gebruiken, om te voorkomen dat het moet worden weggegooid. Restanten delen ze ook met familie en vrienden, gebruiken ze de volgende dag of wordt ingevroren. 1 miljoen Nederlandse gebruikers Too Good To Go heeft ruim 17 miljoen gebruikers in 13 Europese landen, waarvan 1 miljoen in Nederland. Het deelnemen aan Too Good to Go wordt mede gestimuleerd door de gebruiksvriendelijkheid van de app en het feit dat de ophaalpunten van de box relatief dichtbij zijn. Ook het spelelement van de verrassing wat er in de box zit spelt een belangrijke rol. “Gemak en plezier zijn belangrijk voor een blijvend succes”, aldus Sanne Stroosnijder, Business Development Manager Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research. “Dat hebben we ook gezien in eerdere onderzoeken naar consumentengedrag en ICT-tools rond preventie van voedselverspilling, zoals in het EU-project REFRESH. Bovendien zien ze met deze box direct hoeveel voedsel ze ‘gered’ hebben van verspilling.” Bron: WUR/@FoodClicks Voedselverspilling – Onderzoek van de Wageningse universiteit toont aan dat 90% van de producten in de Magic Box van Too Good To Go ook daadwerkelijk worden geconsumeerd. Hiermee is duidelijk dat de app tegen voedselverspilling bijdraagt aan het tegengaan van het onnodig weggooien van voedselproducten. Met de app Too Good To Go kunnen consumenten bij winkeliers een Magic Box kopen met voedingsmiddelen die anders weggegooid zouden worden. In veel gevallen gaat het om brood, zuivel, groenten of kant-en-klare maaltijden. Het (verse) voedsel dat nog prima bruikbaar is maar de volgende dag niet meer verkocht kan worden, kunnen winkeliers via Too Good To Go aanbieden in een Magic Box. De kopers betalen hiervoor een derde van de normale prijs. Uit kwantitatief onderzoek van Wageningen University & Research onder meer dan 600 Too Good To Go-gebruikers en focusgroep gesprekken blijkt het reduceren van voedselverspilling de belangrijkste motivatie om mee te doen (35%). Daarnaast spelen het verrassingseffect (26%) en de gereduceerde prijs een rol (20%). Als er iets uit de Magic Box overblijft, gooit slecht 8% van de respondenten dit weg. Het toont aan dat gebruikers van de Magix Box bij voorkeur alles in de doos willen gebruiken, om te voorkomen dat het moet worden weggegooid. Restanten delen ze ook met familie en vrienden, gebruiken ze de volgende dag of wordt ingevroren. 1 miljoen Nederlandse gebruikers Too Good To Go heeft ruim 17 miljoen gebruikers in 13 Europese landen, waarvan 1 miljoen in Nederland. Het deelnemen aan Too Good to Go wordt mede gestimuleerd door de gebruiksvriendelijkheid van de app en het feit dat de ophaalpunten van de box relatief dichtbij zijn. Ook het spelelement van de verrassing wat er in de box zit spelt een belangrijke rol. “Gemak en plezier zijn belangrijk voor een blijvend succes”, aldus Sanne Stroosnijder, Business Development Manager Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research. “Dat hebben we ook gezien in eerdere onderzoeken naar consumentengedrag en ICT-tools rond preventie van voedselverspilling, zoals in het EU-project REFRESH. Bovendien zien ze met deze box direct hoeveel voedsel ze ‘gered’ hebben van verspilling.” Bron: WUR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jubilerend Marketing4Results organiseerde zes impactvolle sessies

Jubileum – Marketing4Results bestaat vijftien jaar. Voor het marketingbureau voor foodservice reden iets waardevols te organiseren. Het werden zes sessies gewijd aan een betekenisvolle economie. Thema’s als plasticreductie, voedselverspilling, onderwijs en true pricing kwamen voorbij, met vooral schokkende cijfers. De foodsector staat voor uitdagingen en wel op korte termijn.

Lees bericht

Restaurant LEFT geeft supermarktproducten tweede kans

Restaurant – Producten die niet meer kunnen worden verkocht in de supermarkt krijgen bij restaurant LEFT een tweede kans. LEFT in Utrecht wordt eerste restaurant dat boven de supermarkt onverkochte producten uit het supermarktschap verwerkt in salades, sandwiches en soepen.

Lees bericht

InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona

Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

Lees bericht


Ciarán Forde benoemd tot hoogleraar ‘Sensory Science’

Benoeming - Het College van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Ciarán Forde benoemd tot nieuwe hoogleraar en leerstoelhouder van de leerstoelgroep Sensory Science and Eating Behaviour van Wageningen University & Research, een van de vijf leerstoelgroepen van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid.

Lees bericht

NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden

Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid