In grotere tankshops kan weer gegeten en gedronken worden


Petrol – Tankstations met een shop, die de anderhalvemeter-regel afstand kunnen handhaven, mogen klanten weer toestaan dat er binnen gegeten en gedronken wordt. De Beta heeft dat bevestigd gekregen van het Ministerie van Economische Zaken en hun leden daarover geïnformeerd.

Eten en drinken is een niet onbelangrijk onderdeel van de shopomzet. Bovendien zorgden allerlei noodzakelijke signings in het kader van de handhaving van de coronaregels niet direct voor een uitnodigende sfeer. Deze kun nu enigszins worden teruggebracht.

De tankstations hebben ten opzichte van de reguliere horeca wel een aantal andere richtlijnen. Zo hoeven tankstationondernemers geen gezondheidsvragen te stellen en hoeft er van te voren niet te worden gereserveerd om te mogen eten en drinken.

Belangrijkste controlepunt binnen de bemande tankstations blijft de onderlinge afstand tussen personen; deze 1,5 meter-regel blijft onverkort van kracht. Daarop zal dus scherp toegezien moeten worden door ondernemers en medewerkers, want het kan betekenen dat ondanks de versoepeling het toch moeilijk is dat mensen in de shop kunnen zitten of staan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht



Tweede Jitha’s Deli van Van Staveren opent in Almere

Tankshop – De shop van Shell tankstation en laadplein in Almere Buiten Oost aan De Striptekenaar 83 wordt momenteel verbouwd naar een Jitha’s Deli. Op de locatie vestigt zich de tweede Jitha’s Deli van Van Staveren. De locatie in Almere opent de deuren op 8 april 2024.

Lees bericht

TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid