In grotere tankshops kan weer gegeten en gedronken worden


Petrol – Tankstations met een shop, die de anderhalvemeter-regel afstand kunnen handhaven, mogen klanten weer toestaan dat er binnen gegeten en gedronken wordt. De Beta heeft dat bevestigd gekregen van het Ministerie van Economische Zaken en hun leden daarover geïnformeerd.

Eten en drinken is een niet onbelangrijk onderdeel van de shopomzet. Bovendien zorgden allerlei noodzakelijke signings in het kader van de handhaving van de coronaregels niet direct voor een uitnodigende sfeer. Deze kun nu enigszins worden teruggebracht.

De tankstations hebben ten opzichte van de reguliere horeca wel een aantal andere richtlijnen. Zo hoeven tankstationondernemers geen gezondheidsvragen te stellen en hoeft er van te voren niet te worden gereserveerd om te mogen eten en drinken.

Belangrijkste controlepunt binnen de bemande tankstations blijft de onderlinge afstand tussen personen; deze 1,5 meter-regel blijft onverkort van kracht. Daarop zal dus scherp toegezien moeten worden door ondernemers en medewerkers, want het kan betekenen dat ondanks de versoepeling het toch moeilijk is dat mensen in de shop kunnen zitten of staan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsREWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht


Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht


Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht

De Broodjesbox opent derde locatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft een derde locatie geopend en een tweede in Almelo. De locatie aan de Sluitersveldsingel is gecombineerd met een BP-tankstation.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid