In grotere tankshops kan weer gegeten en gedronken worden


Petrol – Tankstations met een shop, die de anderhalvemeter-regel afstand kunnen handhaven, mogen klanten weer toestaan dat er binnen gegeten en gedronken wordt. De Beta heeft dat bevestigd gekregen van het Ministerie van Economische Zaken en hun leden daarover geïnformeerd.

Eten en drinken is een niet onbelangrijk onderdeel van de shopomzet. Bovendien zorgden allerlei noodzakelijke signings in het kader van de handhaving van de coronaregels niet direct voor een uitnodigende sfeer. Deze kun nu enigszins worden teruggebracht.

De tankstations hebben ten opzichte van de reguliere horeca wel een aantal andere richtlijnen. Zo hoeven tankstationondernemers geen gezondheidsvragen te stellen en hoeft er van te voren niet te worden gereserveerd om te mogen eten en drinken.

Belangrijkste controlepunt binnen de bemande tankstations blijft de onderlinge afstand tussen personen; deze 1,5 meter-regel blijft onverkort van kracht. Daarop zal dus scherp toegezien moeten worden door ondernemers en medewerkers, want het kan betekenen dat ondanks de versoepeling het toch moeilijk is dat mensen in de shop kunnen zitten of staan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uitrol AH to go bij tankstations bp pas in 2021

Petrol – De uitrol van de Albert Heijn to go-locaties op zo’n 100 bp tankstations in Nederland zal niet, zoals eerder aangekondigd, na de zomer van 2020 starten, maar pas in 2021. een woordvoerder van Albert Heijn heeft dat tegenover @FoodClicks bevestigd.

Lees bericht


AH to go meest populaire shop onderweg

Onderzoek -  Meer dan vier op de tien consumenten (43%) die weleens onderweg eten en drinken kopen doen dit bij AH to go. Hiermee is het gemaksconcept de meest bezochte on the move shop. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een online onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid