‘Ingrijpende nieuwe maatregelen voor minstens drie weken’


Coronamaatregelen - “We doen ons best, maar het virus doet het beter, met die woorden onderstreepte minister Hugo de Jonge de noodzaak om extra maatregelen te nemen tegen de verspreding van het virus. De cijfers ten aanzien van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zijn niet goed en dus zijn ingrijpende maatregelen nodig. Vooralsnog voor een periode van drie weken.

De cafés en restaurants moeten eerder dicht, thuiswerken, zeker in de Randstad, is bijna een vereiste, tenzij het niet anders kan en ook in samenkomsten van groepen mensen worden verdere beperkingen opgelegd. Koninklijke Horeca Nederland heeft al laten weten boos te zijn over de afgekondigde maatregelen, met name omdat er geen perspectief wordt geboden. "Wederom is er geen onderbouwing voor de beperkingen", zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen tegen de NOS. "Rutte had het in de persconferentie over clusters in de horeca. Maar ik zie dat niet terug in de RIVM-cijfers." Het is volgens de voorzitter daarom steeds moeilijker om draagvlak te vragen van zijn leden. "Er is totaal geen lichtpuntje.

Ook Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van voetbalsupportersverenigingen, is teleurgesteld over het aangekondigde verbod op publiek bij sportevenementen. Het collectief begrijpt de noodzaak om het aantal besmettingen terug te dringen, maar zet wel vraagtekens bij de maatregelen, ook omdat de crisis langer gaat duren dan de drie weken.

Kort gezegd komen de nieuwe regels neer op het volgende:

Nieuwe regels binnen

- Werk zoveel mogelijk thuis.

- Ontvang thuis maximaal 3 gasten.

- U mag met een groep van 4 mensen samen afspreken. Bijvoorbeeld in een bioscoop of restaurant. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

- In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn. Kinderen tellen mee.

- Om 22.00 uur sluiten de cafés en restaurants. Daarna moet bezoek weg

- Tot 21.00 mag bezoek naar binnen, wel onder de voorwaarde van naam en telefoonnummer Wordt iemand ziek die in het restaurant of café is geweest? Dan moet de GGD gebeld worden.

- Sportkantines zijn dicht.

- Voor bezoek aan een museum of bibliotheek moet worden gereserveerd.

- Winkels laten alleen klanten toe als er genoeg ruimte is en mogen vragen een mondkapje voor te doen.

- In de supermarkten komen er twee speciale winkeltijden per dag voor ouderen en zieken

- Mensen met een contactberoep zoals kappers e.d. moeten klanten registeren.

- Verder zijn er nog uitzonderingen op regels voor ruimtes binnen.

Nieuwe regels buiten

- Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek, zowel bij de amateurs als bij betaalde sporten. Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken.

- In de buitenlucht komen maximaal 40 mensen op 1 plek samen. Kinderen tellen mee en mensen mogen niet rondlopen.

- Musea en dierenparken laten beperkt mensen toe en mensen moeten een tijdslot reserveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht


Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid