Inkoopnetwerk Xandrion sluit nieuw contract met wijnbedrijf LFE


Mathijs Cottaar van LFE (links), Rutger van Londen van Xandrion (midden) en Joep de Man (LFE)

Samenwerking - Inkoopnetwerk Xandrion en wijnbedrijf LFE zijn een samenwerking met elkaar aangegaan. Voortaan kunnen de Xandrion deelnemers gebruikmaken van de van de inkoopcondities op het complete wijnportfolio van LFE.

LFE B.V. is een Nederlands bedrijf, onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1949 met als bakermat Bordeaux en bezit 20 eigen Châteaux en meer dan 1.000 hectare eigen wijngaarden. LFE is actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt, van supermarkten, groothandels en wijnspeciaalzaken tot horeca, catering en foodservice bedrijven. Het assortiment omvat meer dan 2.000 verschillende wijnen uit alle belangrijke wijnlanden van de wereld. Tevens heeft LFE toegang tot de ‘Grand Cru kelder’ van moederbedrijf Castel, die één van de grootste Grands Crus Classés voorraden kent van de wereld.

Drie pijlers

Mathijs Cottaar, Business Unit Manager Out of Home bij LFE: “Onze aanpak is gestoeld op drie pijlers. Ten eerste biedt LFE altijd de allerbeste prijs/kwaliteit wijn aan. Daarnaast kan LFE op basis van diepgaande kennis van de markt, haar klanten en diens gasten de beste horeca-adviezen geven. Tot slot is het uiteindelijk ons team, dat met haar passie, energie en creativiteit het duurzame verschil maakt! Wij zijn er trots op dat Xandrion daarom ons heeft gekozen als haar wijnpartner voor de komende jaren!”

Inkoopnetwerk

Xandrion is een inkoopnetwerk dat 23 jaar geleden is opgezet door een groep recreatieondernemers. De gezamenlijke gedachte was en is nog steeds dat ondernemers door kennis, informatie en inkoopvolume met elkaar te delen slimmer en scherper kunnen inkopen. Inmiddels bestaat het inkoopnetwerk uit meer dan 1.100 aangesloten bedrijven in de recreatie- (campings, bungalowparken, groepsaccommodaties), horeca- (hotels, restaurants, catering) en sportbranche (golfbanen, bowlingbanen, kartcentra). Deze deelnemers bundelen hun inkoopvolumes bij ruim 70 leveranciers actief in verschillende branches zoals groothandel, energie, afvalinzameling, verzekeringen, hygiëne en schoonmaak.

Sinds juni 2016 is Xandrion onderdeel van Compass Group Nederland.

Bron: Xandrion/@FoodCicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

QL Hotels gaat samenwerken met Xandrion

Inkoop - QL Hotels & Restaurants gaat een exclusieve samenwerking aan met Xandrion. De inkooporganisatie uit Ede ondersteunt en begeleidt hospitality & leisure ondernemers bij het inkoopproces. De gezamenlijke inkoopfunctie voor aangesloten QL Hotels wordt hiermee verder geprofessionaliseerd en uitgebreid.

Lees bericht


Compass Group Nederland erkend als Top Employer 2020

Certificering - Compass Group is door Top Employers Institute erkend als Top Employer 2020 in Nederland. Bedrijven en organisaties tot deze groep stellen door vooruitstrevend HR-beleid medewerkers centraal en besteden veel aandacht aan de werkomgeving van medewerkers.

Lees bericht

Xandrion viert langjarige samenwerking met Optisport en Logis Holland

Inkoop – Xandrion vierde tijdens de Horecava de langjarige inkoopsamenwerking met Logis Holland en Optisport. Beide samenwerkingsverbanden hebben de afgelopen jaren met behulp van Xandrion hun inkoopbeleid geprofessionaliseerd. Logis Holland is een groep van zelfstandige, maar intensief samenwerkende hotels. Het is onderdeel van de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Zij werken onder andere samen op het gebied van marketing,...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid