Innergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines


De nieuwe plantaardige pomodorosaus van The Mayo Sisters voor schoolcateraar Innergy

Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.

Deze plantaardige, caloriearme tomatensaus – naar een authentiek familierecept van The Mayo Sisters – brengt een volle tomatensmaak met een pittige twist. Perfect voor scholen die hun leerlingen en medewerkers gezondere keuzes willen aanbieden zonder concessies te doen aan de smaak. De Pomodoro & Peperone Culisauce is een tomatensaus, met bijna geen vet, suiker, zout of calorieën. De saus is gluten-, lactose- en zuivelvrij, halal-gecertificeerd en verpakt in 100% recyclebare flessen van 800 ml. Helen en Martine Hissink van The Mayo Sisters, de culinaire bedenkers van LowCal en LowFat Culisauzen, hebben de saus ontwikkeld.

Volgens Wilma de Reus, commercieel directeur van Innergy, is de Pomodoro & Peperone Culisauce dé betere keuze binnen de betere keuzes: “Onze huidige saus voldeed al aan de Richtlijn Gezondere Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Maar met slechts 7 kilocalorieën, 0,1 gram verzadigd vet en 0 gram zout per portie van 15 gram, is dit dé saus voor een nog bewustere en vitalere levensstijl. Bovendien zit in traditionele tomatensauzen gemiddeld 14,5 gram suiker per 100 gram, terwijl die van ons slechts 3 gram zoetstof bevat.”

Bron: Innergy/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Zestiendaagse saustest Catermaat op scholen bespaart 100 kg suiker

Catering – In september introduceerde schoolcateraar Catermaat de Sweet Chili Culisauce van The Mayo Sisters. Een chilisaus met minder suiker. In november is gedurende 16 dagen bij 60 schoolkantines gemeten wat het effect is door bij het lunchaanbod alleen de saus aan te passen. En wat blijkt? Er is 100 kg minder suiker verbruikt.

Lees bericht




Het Land van Vitam geeft de eerste oogst

Catering - In het voorjaar ging het Land van Vitam van start en inmiddels is de eerste oogst een feit. Het idee voor het Land van Vitam kwam in stand door Vitam en Schevichoven Groeit! en omvat een samenwerking tussen vier partijen. Het initiatief omvat regeneratieve landbouw, waarbij een bijdrage wordt aan bodemherstel en biodiversiteit, aan de CO2-reductie, koolstofvastlegging...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid