innocent sap- en smoothieflessen voortaan in statiegeldsysteem


Op de kleine innocent flesjes zit voortaan statiegeld

Statiegeld- De sap- en smoothieflessen van innocent maken voortaan deel uit van het Nederlandse statiegeldsysteem. Dat heeft het merk na veel lobbyen en campagne voeren voor elkaar gekregen. De flesjes van innocent waren al volledig recyclebaar, maar op deze manier hoopt het bedrijf dat nog meer flessen gerecycled worden.

Frisdrank en water hadden al een statiegeldverplichting, maar sappen en smoothies werden daarbij uitgesloten. Omdat daar volgens innocent geen goede reden voor was, startte het bedrijf in juni 2021 een PETitie om sap- en smoothieflessen in het statiegeldsysteem te krijgen. De flesjes zijn vanaf nu in te leveren bij alle statiegeldmachines in Nederland voor 15 of 25 cent (afhankelijk van het formaat van de fles).

Aanmoedigen

Alle flessen van innocent boven de 100ml kunnen worden ingeleverd bij elke statiegeldmachine in Nederland. In de komende weken zullen de etiketten het statiegeldlogo krijgen, maar zonder logo zijn ze nu ook al in te leveren. innocent hoopt consumenten met het statiegeld bewust te maken van de waarde die afval heeft en zo te stimuleren om te recyclen. Daarnaast moedigt innocent andere bedrijven aan om ook statiegeld te heffen op sap- en smoothieflessen. Jiri Staats, Head of Brand & Portfolio bij innocent: “We zijn ontzettend trots dat we deze uitbreiding van het statiegeldsysteem voor elkaar hebben gekregen. Bij innocent hebben we grote ambities op het gebied van duurzaamheid, waarbij we in 2025 volledig CO2-neutraal zullen zijn. Ook gebruiken we steeds meer gerecycled PET en plantaardig plastic.”

Bron: innocent/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Plastic statiegeldflesjes nu in te leveren op stations

Stations – Reizigers op Utrecht Centraal kunnen vanaf dinsdag hun lege flesjes plastic inleveren op het station. NS is daarmee een van de eerste partijen die in publiek domein lege statiegeldflesjes inzamelt. Uiteindelijk wil NS de reiziger op zo’n 50 stations de mogelijkheid bieden plastic statiegeldflesjes in te leveren. Op ieder klein flesje zit sinds enige tijd 15 eurocent statiegeld. Op grote...

Lees bericht


fritz-kola komt met campagne ‘good never sleeps’

Campagne – fritz-cola komt met een nieuwe campagne. Met het thema ‘good never sleeps’ kiest het Duitse colamerk voor een nieuwe benadering.  Na 18 jaar humoristische en provocerende communicatie kiest de Hamburgse drankenfabrikant nu voor een zelfbewuste imagocampagne, waarin eigen medewerkers de hoofdrol spelen.

Lees bericht

Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees berichtGS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht

Tomra lanceert API voor digitale statiegeldbon

Statiegeld -  Emballage-automatenfabrikant Tomra heeft haar Digital Payout API voor een digitale statiegeldbon gelanceerd. De API zorgt ervoor dat consumenten die hun drankverpakkingen inleveren voor recycling, hun statiegeld terug kunnen krijgen via de app van de betreffende retailketen, in plaats van via een geprinte statiegeldbon.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid