Inschrijving eerste NK Pizza Bakken 2022 gestart


Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens de Horecava in Amsterdam deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving is deze maand gestart.

Doel van de allereerste editie van het NK Pizza Bakken 2022, is om de gastronomische ontwikkeling van de pizza een boost te geven, zo vertelt Marcel Losekoot. Hij is oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, de eerste SVH-gecertificeerde pizza-opleiding van Nederland. Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2022. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen hieraan meedoen.

Pizza nova

Deelnemers van deze vakwedstrijd voor pizzaprofessionals worden uitgedaagd om een ‘pizza nova’ te ontwikkelen. Dit is een pizza met een gezonde, licht verteerbare bodem die creatief belegd is. Volgens de organisatie staat de pizza nova aan de vooravond van een revolutie. “Consumenten eten niet meer een keer per maand maar een keer per week een gezonde, verantwoorde en voedzame pizza. Pizza nova is de trend van dit moment in de pizzamarkt.”

Wedstrijdopdracht

Deelnemers aan de wedstrijd moeten ter plekke in 15 minuten 2 identieke pizza nova’s van circa 32 centimeter diameter bereiden en presenteren op een bord. De maximale kostprijs van de gebruikte - gezonde - ingrediënten bedraagt €5,00, maar deze ingrediënten moeten wel algemeen verkrijgbaar zijn. Een vakjury onder voorzitterschap van sterrenkok Jacob Jan Boerma gaat de pizza’s proeven en beoordelen. Gelet wordt op hygiënisch werken, presentatie, smaak, calculatie, productprijs, calorieën, duurzaamheid, gezondheidsaspect van de creatie en praktische uitvoerbaarheid/haalbaarheid.

Inschrijving

Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2022 kunnen zich vanaf nu inschrijven. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken voor deelname aan het NK Pizza Bakken op de horecabeurs Horecava.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Horeca Bingo Spektakel trekt 45.000 bezoekers

Groothandel – Het door Bidfood in samenwerking met de Horecava, Horecabrains en diverse partners georganiseerde Horeca Bingo Spektakel trok gisteravond 45.000 online kijkers. De avond vol entertainment werd gepresenteerd door Ruben Nicolai met muziekentertainment van onder andere André Hazes en René le Blanc.

Lees berichtPlatform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product  op de kaart te zetten.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid