Inschrijving gaat open voor coronaproef in Utrechtse kroegen


Coronaproef - De inschrijving voor het corona-onderzoek dat in vijf Utrechtse kroegen wordt gedaan, gaat woensdag van start. Gasten kunnen zich aanmelden om een tijdslot te krijgen om van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april naar het café te mogen. Dat melden diverse media op basis van een ANP-bericht.

Doel van het onderzoek is te kijken hoe bezoekers en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. De rpeof gebeurt onder toezicht van TNO. Bezoekers moeten wel een negatief coronatestbewijs laten zien bij het bezoek van een van vijf horecalocaties.

Bij de praktijktest zijn verschillende partijen betrokken. Zo wordt het initiatief gedragen en georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de Horeca Alliantie en TNO. Wat er precies met de resultaten wordt gedaan, is niet duidelijk. Partijen geven aan dat de informatie kan helpen om later de horeca te heropenen.

De laatste weken neemt de druk op het kabinet en de burgemeesters toe om de horeca meer ruimte te geven. Veel partijen willen dat ook wel en zien het als antwoord op een betere spreiding van mensen die naar buiten willen. Maar het risico van toenemende besmettingen door meer mobiliteit naar de binnensteden als gevolg van een gericht terrasbezoek, vrezen zij ook.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: coronaproef

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid