Inschrijving geopend voor HANOS Gouden Koksmuts 2025/2026
_1080_720_90.jpg)
Wedstrijd - De strijd om de HANOS Gouden Koksmuts 2025/2026 is gestart. Horecateams kunnen zich inschrijven voor de voorrondes van deze prestigieuze kookwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde i.o.
De voorronde vindt plaats op maandag 22 september 2025 tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy Rotterdam. Er is plek voor maximaal 10 talentvolle teams’.
Een team bestaat uit twee personen:
- Een chef, met een maximale leeftijd van 35 jaar op de dag van de finale (12 januari 2026)
- Een commis, maximaal 28 jaar oud op diezelfde finaledag
De opdracht
Tijdens de voorronde maken de geselecteerde teams een amuse, een voorgerecht én een tussengerecht uit een blackbox. Drie gerechten waarmee je niet alleen je kooktechniek, maar ook je signatuur laat zien aan een vakjury van professionals.
Aanmelden kan tot 1 juni 2025.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
AnyTyme opgetuigd voor verdere franchise-uitrol
Interview - Een nieuw logo, een eigentijdse uitstraling binnen en buiten, verpakkingen die in lijn zijn met de nieuwe uitstraling. Er is veel veranderd bij cafetariaformule AnyTyme. Maar de belangrijkste wijzigingen zijn misschien onzichtbaar. Aan de achterkant van het bedrijf zijn namelijk de inkoopcondities, de infrastructuur en de afspraken verbeterd en is er een organisatie opgetuigd waarmee de formule geschikt...
Lees berichtHOMiES en TIPPR gaan strategische samenwerking aan
Samenwerking – HOMiES en TIPPR gaan een strategische samenwerking aan. Beide bedrijven laten weten dat de samenwerking de trendforecasting en data-analyse-expertise van TIPPR met de interactieve kennisdeling en netwerkmogelijkheden van HOMiES moet gaan combineren.
Lees bericht20 grootste foodservicebedrijven achter PS Impact Score
Duurzaamheidsdata - Meer dan 20 van de grootste foodservicebedrijven hebben zich inmiddels gecommitteerd aan de PS Impact Score. Van groothandels tot cateraars en afnemers. Dat meldt PS in Foodservice, de initiatiefnemer achter de PS Impactscore.
Lees berichtNederland wint goud en plaatst zich voor finale ‘Global Chefs’
Wedstrijd - Nederland heeft zich dinsdag in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026. De wedstrijden worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), waarbij het Nederlands Culinair Team vanuit het Gastronomisch Gilde is aangesloten. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam gaan Start-Ups ondersteunen
Vakbeurzen - Foodservice HOMiES, hét netwerk voor professionals in Foodservice, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam slaan opnieuw de handen ineen om start-ups en scale-ups in de horeca een podium te bieden. "Het vernieuwde Start-Up Paviljoen op de horecabeurs krijgt een frisse impuls met interactieve programma’s, waardevolle netwerkmomenten en gerichte ondersteuning", aldus beide partijen in een gezamenlijke verklaring.
Lees berichtRestaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts
Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.
Lees bericht