Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO gestart


De inschrijving voor de Gezonde Smikkelweken voor BSO is weer gestart

Inschrijving – Buitenschoolse opvanglocaties (BSO) kunnen zich weer inschrijven voor de Gezonde Smikkelweken. Vorig jaar zomer deden maar liefst 50.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar mee aan dit initiatief van het kindervoedingsmerk Spoony. Tijdens de Smikkelweken wordt gezond en duurzaam eten gekoppeld aan spelen en beleven.

Veel kinderen tussen de 4 en 12 jaar krijgen aan het einde van hun schooldag opvang bij de BSO waar de kinderen voornamelijk kunnen spelen. Het kindervoedingsmerk Spoony ontwikkelde daarom een programma over groente eten in aansluiting hierop, bestaande uit activiteiten waar samen spelen en ontdekken centraal staan. Zo werd een groentenontdekkingstocht ontwikkeld en ontvingen de medewerkers op de BSO doe-het-zelf pakketten met daarin groente-activiteiten, zoals proefjes en zelf koken. Uit onderzoek gedaan door het Louis Bolk Instituut bleek dat kinderen gemotiveerd raakten in een gezonder eetpatroon door de challenges, recepten en eetspelletjes.

Spoony, initiatiefnemer van de Gezonde Smikkelweken, laat weten dat het dit jaar het initiatief wil opschalen naar 1.000 BSO-locaties waarmee ze ernaar streven om 90.000 kinderen te bereiken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid