Instock Amsterdam sluit de deuren, InstockMarket blijft


InstockMarket blijft bestaan, ondanks sluiting restaurants

Duurzaamheid – Het restaurantinitiatief Instock dat voedselverspilling tegen wilde gaan, heeft afgelopen weekend de deuren van de laatste locatie gesloten. Het initiatief gaat wel verder met InstockMarket.

Instock startte in 2014. Initiatiefnemers Freke van Nimwegen, Bart Roetert, Selma Seddik en Merel Laarman, alle vier werkzaam bij Ahold, bedachten een concept waarmee producten van de supermarktketen gered konden worden voor verspilling. Het werd een restaurant waar de producten konden worden verwerkt in de keuken.

Uitbreiding

Het restaurant begon op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam en verhuisde later naar de Czaar Peterstraat in de hoofdstad, waar het diverse workshops organiseerde. Instock breidde ook uit naar andere steden en opende locaties in Den Haag en Utrecht. Corona zorgde voor sluiting van die twee locaties. Afgelopen weekend viel het doek voor Amsterdam. Bij het afscheidsdiner kwamen 16 gangen voorbij.

200 koks

InstockMarket blijft wel bestaan. Volgens Instock werken zo’n 200 koks in Nederland met producten die via deze bestelshop worden aangeboden. Via InstockMarket zijn ook de producten verkrijgbaar die Instock voorheen maakte, zoals Pieper Bier, Bammetjes Bier en Instock Granola van bierbostel.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

THIJS-drinks maakt sap van overtollig fruit

Introductie - THIJS-drinks is het eerste frisdrankenmerk dat met reststromen fruit gaat werken. Het bedrijf introduceert op de eerste dag van de zomer sap gemaakt van overtollig fruit. Dit idee, dat ontstaan is bij toenmalig sterrenchef Thijs, moet een bijdrage leveren tegen voedselverspilling.

Lees bericht


‘Zuid-Holland redt de meeste maaltijden’

Analyse - In 2021 redde Too Good To Go Nederland ruim 5 miljoen maaltijden. Koploper was de provincie Zuid-Holland, waar 1.097.012 maaltijden werden gered via app tegen voedselverspilling. Dat bleek uit het tweede jaarlijkse Impact Rapport van Too Good To Go  tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Lees bericht

FCSI-congres: ‘Verduurzaming is geen vraag, maar een eis’

Congres - De transitie naar duurzaamheid en minder voedselverspilling was het centrale thema tijdens het FCSI-congres Hospitality Hub 2022 in Hotel de Werelt in Lunteren. Het congres dat door corona twee jaar was uitgesteld, kende een goede line-up met sprekers als Paul van Oers van de Hotelschool Maastricht, Emma Kallen sustainability consultant bij Factor Delta, impact manager Kathelijn van Elk van...

Lees bericht

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht


Minister Staghouwer benadrukt belang aanpak voedselverspilling

Voedselverspilling  - Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortang van de nationale aanpak tegen voedselverspilling. Daarbij benadrukt hij het belang van de samenwerking binnen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, voor het behalen van Sustainable Development Goal: 50% minder voedselverspilling voor 2030.

Lees bericht

IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Consumenten kunnen voortaan overgebleven IKEA maaltijden en producten bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. Het warenhuis biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel - zoals de balletjes – vanaf nu tegen lagere prijzen aan om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid