Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen
_1080_661_90.jpg)
Voedselverspilling - Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.
Ruim een kwart van alle voedsel wordt verspild in Nederland. Dit heeft grote impact op ons klimaat. Circa 8% van de Co2 uitstoot wereldwijd wordt veroorzaakt door voedselverspilling. Verspilling ontstaat om tal van redenen: van uiterlijke imperfecties tot overschotten. Nederland heeft zich gecommitteerd om voedselverspilling te halveren.
Instock begon met restaurants maar heeft inmiddels een online horeca groothandel voor geredde producten, InstockMarket genaamd. Op dit platform bieden ze verschillende producten aan; veelal groente en fruit maar ook vlees, vis en houdbare producten. De reststromen die vandaag ontstaan kunnen door de korte keten een dag later al geserveerd worden in de horeca. De inmiddels bijna 400 chefs uit heel Nederland bestellen de producten op InstockMarket.nl.
De ondernemers achter Instock, Bart Roetert en Selma Seddik zijn opgelucht dat de coronamaatregelen achter de rug zijn. Na een lastige periode van twee jaar hebben ze het besluit genomen om te stoppen met hun eigen horecalocaties en volledig te focussen op de groothandel. ”We zijn blij om te zien dat we nu al veel meer impact maken dan met onze eigen restaurants” aldus het team.
Bron: Instock/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Head of Horeca Markus Pieters vertrekt bij Metro/Makro
Persoonlijk – Markus Pieters vertrekt na bijna 11 jaar als Head of Horeca bij Makro Nederland. Pieters was een van de bepalende gezichten achter de horeca-activiteiten van Metro/Makro Cash and Carry. Hij meldt zijn vertrek zelf op linkedin.
Lees berichtToo Good To Go redt in vijf jaar 18 miljoen maaltijden in Nederland
Voedselverspilling – Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die periode heeft het in ons land 18 miljoen maaltijden gered van voedselverspilling. In 2022 waren dat er alleen al 6,4 miljoen. Een toename van 21,8% ten opzichte van 2021. Een bewijs dat het gebruik van de app nog steeds groeit. Ook in het buitenland.
Lees berichtHoreca krijgt groter podium op Recreatie Vakbeurs 2023
Vakbeurzen – De Recreatie Vakbeurs gaat het horecagedeelte op de beursvloer verder uitbreiden. Afgelopen editie werd het horecasegment voor het eerst toegevoegd aan de beurs.
Lees bericht‘Bourgondische’ groothandel Hanos Maastricht geopend
Groothandel – 40.000 vierkanter meter oppervlakte en meer dan 100.000 producten. Hanos laat in Maastricht zien wat het in huis heeft. Een unieke vestiging met een bourgondische twist, zo schrijft Hanos en dat werd door de foodprofessionals bevestigd.
Lees berichtGastrovino wil over drie jaar 50 locaties hebben
Formulenieuws – Dertig locaties heeft Gastrovino momenteel, maar als het aan directeur Arjan Rosendaal ligt, groeit de formule van de wijn -en delicatessenzaken binnen drie jaar uit naar 50 vestigingen.
Lees berichtCasual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie
Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.
Lees bericht