InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona


Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

De online groothandel InstockMarket wil zoveel mogelijk voedselproducten redden. Ruim een kwart van alle voedsel wordt nog altijd verspild in Nederland, terwijl de kwaliteit van die producten goed is. InstockMarket maakt deze goede producten toegankelijk voor restaurants, hotels en cateraars. Hiermee verlagen zij hun voetafdruk en kopen ze in voor een lagere prijs. Door de huidige uitbreiding kan er zo’n 2 miljoen kilo voedsel per jaar worden gered.

Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 1,8 tot 2,5 miljoen ton voedsel in de gehele keten verspild. Voedselproductie vraagt veel van de aarde en door voedsel te verspillen belasten wordt  het milieu onnodig belast. Voedselverspilling ontstaat onder andere omdat boeren en telers kampen met overschotten, of dat producten niet voldoen aan de juiste maatvoering. Bij producenten en retailers gaat het dikwijls om magazijn restanten die plaats moeten maken.

Horecasector

De horecasector leent zich bij uitstek voor hergebruik van deze productstromen, omdat chefs snel kunnen schakelen en zo hun creativiteit kunnen inzetten. Medeoprichter Bart Roetert van InstockMarket: “Chefs werken graag met deze producten, maar een chef gaat niet met zijn auto door heel Nederland om overal reststromen op te halen. Wij organiseren dit voor hen en maken het op die gemakkelijk voor hen om snel een duurzame stap in hun bedrijfsvoering te zetten.” Rico Nab keuken manager bij Burgundy Street bij onder andere bekend van Tivoli in Utrecht is blij met de online webshop van InstockMarket: “Duurzaamheid is in onze bedrijfsvoering steeds belangrijker, wij kopen veel vegetarische en vegan opties van InstockMarket en zijn blij met het brede assortiment.”

Vermaat

Als Instock-klant van het eerste uur heeft Vermaat klimaatimpact hoog in het vaandel staan. “We maken onze milieu-footprint inzichtelijk en delen die met al onze locaties en leveranciers”, zegt Hein van Gameren, manager inkoop Food bij Vermaat. “Zo hopen we ook onze leveranciers en partners mee te nemen in ons duurzaamheidsverhaal.” Om te voorkomen dat klanten in een halfvolle winkel terecht komen, wordt het aantal nieuwe klanten afgestemd op het aantal leveranciers dat aan InstockMarket levert.

Restastroomcalculator

Het aantal leveranciers is het afgelopen jaar verdubbeld. Naast de leveranciers die vanaf de start leveren zoals Bakker Barendrecht (Albert Heijn) sluiten steeds meer boeren, telers, producenten en retailers zich aan. Deels komt dit door de reststroomcalculator.nl, een instrument waarop leveranciers hun reststromen kunnen aanmelden. Als leverancier ontvang je binnen een uur een aanbod en worden de producten binnen 24 uur opgehaald.

Bron: InstockMarket/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Jubilerend Marketing4Results organiseerde zes impactvolle sessies

Jubileum – Marketing4Results bestaat vijftien jaar. Voor het marketingbureau voor foodservice reden iets waardevols te organiseren. Het werden zes sessies gewijd aan een betekenisvolle economie. Thema’s als plasticreductie, voedselverspilling, onderwijs en true pricing kwamen voorbij, met vooral schokkende cijfers. De foodsector staat voor uitdagingen en wel op korte termijn.

Lees bericht

Beyond Meatballs voortaan verkrijgbaar in Nederland

Introductie - De plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. De plantaardige gehaktballetjes worden lokaal geproduceerd en liggen bij 450 Albert Heijn-winkels in de schappen en zij verkrijgbaar bij ah.nl en via online supermarkt Picnic.

Lees berichtBar Bistro Saam van Vermaat in MECC opent in september

Congres – MECC Maastricht opent in september Bar Bistro Saam. De opening van het restaurant vindt gelijktijdig plaats met de officiële opening van het vernieuwde congrescentrum. Bar Bistro Saam wordt geëxploiteerd door Vermaat. Woensdag 7 juli werd de samenwerking tussen Vermaat Groep en MECC Maastricht ondertekend.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid