InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona


InstockMarket blijft bestaan, ondanks sluiting restaurants

Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

De online groothandel InstockMarket wil zoveel mogelijk voedselproducten redden. Ruim een kwart van alle voedsel wordt nog altijd verspild in Nederland, terwijl de kwaliteit van die producten goed is. InstockMarket maakt deze goede producten toegankelijk voor restaurants, hotels en cateraars. Hiermee verlagen zij hun voetafdruk en kopen ze in voor een lagere prijs. Door de huidige uitbreiding kan er zo’n 2 miljoen kilo voedsel per jaar worden gered.

Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 1,8 tot 2,5 miljoen ton voedsel in de gehele keten verspild. Voedselproductie vraagt veel van de aarde en door voedsel te verspillen belasten wordt  het milieu onnodig belast. Voedselverspilling ontstaat onder andere omdat boeren en telers kampen met overschotten, of dat producten niet voldoen aan de juiste maatvoering. Bij producenten en retailers gaat het dikwijls om magazijn restanten die plaats moeten maken.

Horecasector

De horecasector leent zich bij uitstek voor hergebruik van deze productstromen, omdat chefs snel kunnen schakelen en zo hun creativiteit kunnen inzetten. Medeoprichter Bart Roetert van InstockMarket: “Chefs werken graag met deze producten, maar een chef gaat niet met zijn auto door heel Nederland om overal reststromen op te halen. Wij organiseren dit voor hen en maken het op die gemakkelijk voor hen om snel een duurzame stap in hun bedrijfsvoering te zetten.” Rico Nab keuken manager bij Burgundy Street bij onder andere bekend van Tivoli in Utrecht is blij met de online webshop van InstockMarket: “Duurzaamheid is in onze bedrijfsvoering steeds belangrijker, wij kopen veel vegetarische en vegan opties van InstockMarket en zijn blij met het brede assortiment.”

Vermaat

Als Instock-klant van het eerste uur heeft Vermaat klimaatimpact hoog in het vaandel staan. “We maken onze milieu-footprint inzichtelijk en delen die met al onze locaties en leveranciers”, zegt Hein van Gameren, manager inkoop Food bij Vermaat. “Zo hopen we ook onze leveranciers en partners mee te nemen in ons duurzaamheidsverhaal.” Om te voorkomen dat klanten in een halfvolle winkel terecht komen, wordt het aantal nieuwe klanten afgestemd op het aantal leveranciers dat aan InstockMarket levert.

Restastroomcalculator

Het aantal leveranciers is het afgelopen jaar verdubbeld. Naast de leveranciers die vanaf de start leveren zoals Bakker Barendrecht (Albert Heijn) sluiten steeds meer boeren, telers, producenten en retailers zich aan. Deels komt dit door de reststroomcalculator.nl, een instrument waarop leveranciers hun reststromen kunnen aanmelden. Als leverancier ontvang je binnen een uur een aanbod en worden de producten binnen 24 uur opgehaald.

Bron: InstockMarket/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees berichtMarit van Egmond Foodmanager van het Jaar 2022

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres (NFC) in het Scheveningse Kurhaus is Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, gekozen tot Foodmanager van het Jaar. Marit van Egmond is de eerste vrouw die de titel mag dragen. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Foodmanager van het Jaar wordt uitgeroepen.

Lees bericht

Mike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht


KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid