Internorga zet samenwerking met ProVeg voort


Veel aandacht voor vegetarische gerechten op conveniencebeurs Internorga / Foto bij: Internorga

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Bezoekers aan de beurs kunnen in gesprek met experts en de laatste ontwikkelingen zien en proeven op het gebied van plantaardige voeding. Ook bij onze oosterburen is de markt voor plantaardig hard aan het groeien. Of het nu als veganist, vegetariër of flexitariër is, steeds meer mensen in Duitsland wenden zich tot de plantaardige keuken. De motivaties om de eetgewoonten aan te passen variëren van gezondheidsfactoren en milieuaspecten tot het simpele feit dat het goed smaakt – en niet alleen thuis. Dat heeft volgens de Internorga-organisatie een domino-effect op de horeca en het hotelwezen. “We zijn verheugd dat onze partner ProVeg  dit jaar weer verbonden is aan de beurs. Door hun vakkennis en nuttige tips kunnen zij veel restauranthouders helpen met het juiste aanbod,” aldus Claudia Johannsen, Division Manager bij Hamburg Messe und Congress.

Bron: Internorga/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGemiddelde horecaprijs vegaburger lager dan vleesburger

Onderzoek – Voor een gemiddelde kwaliteitshamburger betaal je in Nederlandse horeca €16,34. Maar voor een vegaburger is dat €16,15. De gemiddelde prijs voor een vegaburger ligt dus lager dan voor een vleesburger. Dat heeft de Hamburger Bijbel uitgezocht op basis van 500 menukaarten in de Nederlandse horeca.

Lees bericht

Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid