Internorga zet samenwerking met ProVeg voort


Veel aandacht voor vegetarische gerechten op conveniencebeurs Internorga / Foto bij: Internorga

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Bezoekers aan de beurs kunnen in gesprek met experts en de laatste ontwikkelingen zien en proeven op het gebied van plantaardige voeding. Ook bij onze oosterburen is de markt voor plantaardig hard aan het groeien. Of het nu als veganist, vegetariër of flexitariër is, steeds meer mensen in Duitsland wenden zich tot de plantaardige keuken. De motivaties om de eetgewoonten aan te passen variëren van gezondheidsfactoren en milieuaspecten tot het simpele feit dat het goed smaakt – en niet alleen thuis. Dat heeft volgens de Internorga-organisatie een domino-effect op de horeca en het hotelwezen. “We zijn verheugd dat onze partner ProVeg  dit jaar weer verbonden is aan de beurs. Door hun vakkennis en nuttige tips kunnen zij veel restauranthouders helpen met het juiste aanbod,” aldus Claudia Johannsen, Division Manager bij Hamburg Messe und Congress.

Bron: Internorga/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht



Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht

Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid