Internorga ziet af van fysieke beurs in maart 2021


Internorga is uitgesteld naar later moment in het voorjaar / Foto bij: Internorga

Beurzen – De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt schrapt het fysieke evenement en gaat onderzoeken of een digitaal event haalbaar is. De beurs zou van 12 tot en met 16 maart in de beurshallen van Hamburg plaatsvinden.

Volgens de organisatie zorgen de snel oplopende besmettingscijfers van het coronavirus in Duitsland en een tweede lockdown in slechts enkele maanden voor een te grote destabilisatie van de horeca en de evenementensector om de beurs te laten doorgaan. Bovendien is de onvoorspelbaarheid van alle ontwikkelingen te groot om een betrouwbare planning te maken voor een fysieke beurs. De organisatie gaat nog wel onderzoeken of een virtuele beurs wel mogelijkheden biedt.

Eerder was al, als gevolg van alle coronabeperkingen, besloten de beurs te verplaatsen. “Het feit dat we deze beslissing voor de tweede keer in een jaar hebben moeten nemen, is erg pijnlijk voor ons allemaal, vooral omdat het hele beursteam hard had gewerkt een beurs neer te zetten die voldeed aan alle hygiënevoorschriften en andere coronaveiligheidseisen”, aldus Bernd Aufderheide, President en CEO Hamburg Messe und Congress GmbH. Met de digitale beurs hoopt Aufderheide toch een platform in te richten voor persoonlijke interactie en het ontdekken van nieuwe trends en innovaties. “Want,” zo zegt hij, “Elke crisis heeft ook een kans, en daar moeten we nu samen het beste van maken”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht


Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Melaard over Gastvrij: “Horecabeurs moet horeca uitstralen”

Vakbeurzen - Het wordt een jubileumeditie Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs die maandag tot en met woensdag wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is de tiende. En wat alle edities gemeen hebben met elkaar is de gerichte horeca-invulling. Managing Director en beursorganisator Robert Melaard is daar ook heel strikt in. “Soms is het verleidelijk om vierkante meters te verhuren aan partijen die...

Lees bericht



Euro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht

Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.

Lees bericht

‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid