Internorga ziet af van fysieke beurs in maart 2021


Internorga is uitgesteld naar later moment in het voorjaar / Foto bij: Internorga

Beurzen – De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt schrapt het fysieke evenement en gaat onderzoeken of een digitaal event haalbaar is. De beurs zou van 12 tot en met 16 maart in de beurshallen van Hamburg plaatsvinden.

Volgens de organisatie zorgen de snel oplopende besmettingscijfers van het coronavirus in Duitsland en een tweede lockdown in slechts enkele maanden voor een te grote destabilisatie van de horeca en de evenementensector om de beurs te laten doorgaan. Bovendien is de onvoorspelbaarheid van alle ontwikkelingen te groot om een betrouwbare planning te maken voor een fysieke beurs. De organisatie gaat nog wel onderzoeken of een virtuele beurs wel mogelijkheden biedt.

Eerder was al, als gevolg van alle coronabeperkingen, besloten de beurs te verplaatsen. “Het feit dat we deze beslissing voor de tweede keer in een jaar hebben moeten nemen, is erg pijnlijk voor ons allemaal, vooral omdat het hele beursteam hard had gewerkt een beurs neer te zetten die voldeed aan alle hygiënevoorschriften en andere coronaveiligheidseisen”, aldus Bernd Aufderheide, President en CEO Hamburg Messe und Congress GmbH. Met de digitale beurs hoopt Aufderheide toch een platform in te richten voor persoonlijke interactie en het ontdekken van nieuwe trends en innovaties. “Want,” zo zegt hij, “Elke crisis heeft ook een kans, en daar moeten we nu samen het beste van maken”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht

BBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt

Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.

Lees bericht


HorecaEvenTT verhuist naar WTC Expo Leeuwarden

Beurzen - HorecaEvenTT heeft met ingang van dit jaar een nieuwe thuislocatie. De komende 14e editie, van 11-13 april 2022, wordt de horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland georganiseerd in WTC Expo in Leeuwarden. Daarmee neemt de organisatie afscheid van de Expo in Assen.

Lees bericht

INTERNORGA komt maart 2022 terug

Beurzen – De foodservice en hospitalitybeurs INTERNORGA in Hamburg komt na twee jaar van afwezigheid door de coronamaatregelen terug. Van 18 t/m 22 maart 2022 opent de vakbeurs de deuren met een totaal nieuwe halindeling.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid