Internorga ziet af van fysieke beurs in maart 2021


Foto bij: Internorga

Beurzen – De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt schrapt het fysieke evenement en gaat onderzoeken of een digitaal event haalbaar is. De beurs zou van 12 tot en met 16 maart in de beurshallen van Hamburg plaatsvinden.

Volgens de organisatie zorgen de snel oplopende besmettingscijfers van het coronavirus in Duitsland en een tweede lockdown in slechts enkele maanden voor een te grote destabilisatie van de horeca en de evenementensector om de beurs te laten doorgaan. Bovendien is de onvoorspelbaarheid van alle ontwikkelingen te groot om een betrouwbare planning te maken voor een fysieke beurs. De organisatie gaat nog wel onderzoeken of een virtuele beurs wel mogelijkheden biedt.

Eerder was al, als gevolg van alle coronabeperkingen, besloten de beurs te verplaatsen. “Het feit dat we deze beslissing voor de tweede keer in een jaar hebben moeten nemen, is erg pijnlijk voor ons allemaal, vooral omdat het hele beursteam hard had gewerkt een beurs neer te zetten die voldeed aan alle hygiënevoorschriften en andere coronaveiligheidseisen”, aldus Bernd Aufderheide, President en CEO Hamburg Messe und Congress GmbH. Met de digitale beurs hoopt Aufderheide toch een platform in te richten voor persoonlijke interactie en het ontdekken van nieuwe trends en innovaties. “Want,” zo zegt hij, “Elke crisis heeft ook een kans, en daar moeten we nu samen het beste van maken”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Gastvrij Rotterdam gaat door en is doorstroom evenement

Beurzen – Vakbeurzen blijven vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’ en mogen van het kabinet doorgaan, mits de organisatie zich houdt aan 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte. Voor Gastvrij Rotterdam betekent die richtlijn dat de horecabeurs doorgang kan vinden.

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam 2021 voor 80% volgeboekt

Beurzen – De vier beurshallen van Gastvrij Rotterdam, die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden in de Rotterdamse Ahoy, zijn voor ruim 80% gevuld. In sommige hallen is bijna geen stand meer beschikbaar, meldt de beursorganisatie in de meest recente nieuwsbrief.

Lees bericht


Gastvrij Rotterdam krijgt Formule & Franchise Plein

Beurzen - Gastvrij Rotterdam, de horecabeurs die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden, krijgt een nieuw Plein op de beursvloer. Tijdens  de drie beursdagen worden op het Formule & Franchise Plein franchisegevers en potentiële franchisenemers samengebracht door aanbieders van food- en horecaconcepten en -formules.

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam optimistisch over doorgaan horecabeurs

Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam heeft vertrouwen dat het event kan plaatsvinden. Het feit dat de horeca binnenkort weer een stukje open kan en de evenementensector meer ruimte krijgt, in combinatie met een hogere vaccinatiegraad, geeft de organisatie voldoende vertrouwen dat de beurs kan doorgaan. Dat laat Robert Melaard, Managing Director, van Gastvrij Rotterdam in en nieuwsbrief weten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid