Internorga ziet af van fysieke beurs in maart 2021


Foto bij: Internorga

Beurzen – De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt schrapt het fysieke evenement en gaat onderzoeken of een digitaal event haalbaar is. De beurs zou van 12 tot en met 16 maart in de beurshallen van Hamburg plaatsvinden.

Volgens de organisatie zorgen de snel oplopende besmettingscijfers van het coronavirus in Duitsland en een tweede lockdown in slechts enkele maanden voor een te grote destabilisatie van de horeca en de evenementensector om de beurs te laten doorgaan. Bovendien is de onvoorspelbaarheid van alle ontwikkelingen te groot om een betrouwbare planning te maken voor een fysieke beurs. De organisatie gaat nog wel onderzoeken of een virtuele beurs wel mogelijkheden biedt.

Eerder was al, als gevolg van alle coronabeperkingen, besloten de beurs te verplaatsen. “Het feit dat we deze beslissing voor de tweede keer in een jaar hebben moeten nemen, is erg pijnlijk voor ons allemaal, vooral omdat het hele beursteam hard had gewerkt een beurs neer te zetten die voldeed aan alle hygiënevoorschriften en andere coronaveiligheidseisen”, aldus Bernd Aufderheide, President en CEO Hamburg Messe und Congress GmbH. Met de digitale beurs hoopt Aufderheide toch een platform in te richten voor persoonlijke interactie en het ontdekken van nieuwe trends en innovaties. “Want,” zo zegt hij, “Elke crisis heeft ook een kans, en daar moeten we nu samen het beste van maken”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava Limited gaat alsnog volledig virtueel

Beurzen - Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om het nieuwe hybride event Horecava Limited volledig virtueel te organiseren, dus zonder fysieke beursvloer. Horecava Limited vindt plaats op maandag 1 februari 2021 op www.horecava.nl.

Lees bericht


HorecaEvenTT verplaatst naar april 2021

Beurzen - De komende 14e editie van het driedaagse HorecaEvenTT in Assen wordt verplaatst van februari naar april 2021. In overleg met verschillende betrokkenen is dat besloten. De organisatie wil van 19 tot en met 21 april alsnog de grootste horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland verantwoord kunnen organiseren.

Lees bericht

Horecava eenmalig als Horecava Limited

Beurzen – De horecabeurs Horecava had al aangekondigd te komen met een hybride variant, maar laat nu weten dat dit event eenmalig als Horecava Limited van start gaat. Het wordt een speciale, kleinschalige beurs, die gedeeltelijk live en virtueel wordt gehouden.

Lees bericht

‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees bericht


Horecabeurs BBB Maastricht 2020 gaat toch niet door

Beurzen - De organisatie van de BBB Maastricht laat weten dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar niet doorgaat. De beurs slaat deze editie over en wordt pas weer gehouden in oktober 2021. De plannen om de beurs toch doorgang laten vinden waren al in een vergevorderd stadium.

Lees bericht

Geen conveniencebeurs Internorga in 2020

Beurzen  - De Europese conveniencebeurs Internorga in Hamburg gaat dit jaar niet door. Aanvankelijk was besloten de beurs te verschuiven, maar na overleg tussen organisator en de exposantenraad is besloten de beurs in 2020 volledig te annuleren.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid