Introductie weiderund bij Jumbo dient 'dubbeldoel'


Jumbo introduceert weiderundvlees van 'dubbeldoel' koeien

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die manier een dubbel doel.

Jumbo verwerkt het weidevlees van deze ‘dubbeldoel’ koeien onder meer in mager rundergehakt, rundertartaar, burgers en stoofvlees. Begin volgend jaar wordt dit assortiment verder uitgebreid met producten als ribeye, entrecôte, côte de boeuf en bavette. Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo: “Met weidevlees van Nederlandse bodem snijdt het mes aan meerdere kanten. Zo zien we dat klanten steeds vaker letten op dierenwelzijn en kiezen voor lekkere producten waarvan de herkomst duidelijk is. Onze klanten zijn ervan verzekerd dat hun stukje weiderundvlees afkomstig is van Nederlandse weidegangkoeien. Daarbij ontvangen de boeren die al weidegang toepassen nu een meerprijs voor het weidevlees.”

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid