Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia


De drie initiatiefnemers achter de Latijns-Amerikaanse Eetwinkel Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Volgens de drie initiatiefnemers is er in Amsterdam op het gebeid van eten en drinken van alles te vinden, maar ontbreekt een Latijns-Amerikaanse eetwinkel. Mercearia, zoals dit soort winkels worden genoemd in het Portugees en Spaans, brengen niet alleen geïmporteerde producten aan de man, maar ook vers bereid eten. Naast een breed aanbod van salsas, jams, verschillende soorten meel, zoetigheden en snacks uit de regio’s van Zuid- en Midden-Amerika, kun je in de nieuwe eetwinkel dus ook terecht voor dagverse gerechten gemaakt door het team van een Braziliaanse en twee Nederlandse koks die gespecialiseerd zijn in de kleuren en smaken van dit exotisch continent.

Ook voor thuis

Klassieke recepten uit het zuiden, zoals farofa, een traditioneel Braziliaans bijgerecht gemaakt van maniokmeel - populair tijdens barbeques; artisanale dulce de leche - een Argentijns delicatesse; en pittige salsas en moles voor de Mexicaanse gemeenschap staan op het menu. “We gaan ook wekelijks seizoensgebonden gerechten aanbieden die je in de winkel kunt eten of mee naar huis kan nemen, zoals Braziliaanse feijoada, een stoof van zwarte bonen en varkensvlees,” aldus co-founder Barroca, de Braziliaanse chef uit Rio de Janeiro die ook jarenlang in Cali, Colombia woonde. Sinds ze 5 jaar geleden in Amsterdam arriveerde heeft ze haar internationaal curriculum uitgebreid met werkervaring bij De School, waar ze momenteel als chef werkt, en De Kas waar ze de broers Pasmans in de keuken heeft leren kennen“.

50.000 euro

In de eerste vier weken van de crowdfunding heeft Mercearia al 50% van het streefbedrag van 50.000 euro opgehaald om haar deuren te openen. Mercearia’s co-founder, Mattijs Pasmans is verrast. “Blijkbaar ben ik niet de enige Nederlander die behoefte heeft aan Latijns-Amerikaans eten.” Na een imposant cv opgebouwd te hebben in Amsterdam, waaronder Rijks Restaurant en Bord’eau, werkte hij heel 2021 bij Oteque, een Braziliaans sterrenrestaurant in Rio. Om tijdelijk terug te keren bij Restaurant Watergang.

Bron: Crowdaboutnow/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCafetaria ’t Buulke in Budel start op nieuwe locatie als Eetwinkel

Fastservice - Cafetaria ’t Buulke, gestart in 2003 als kleine dorpse cafetaria, start op een nieuwe locatie in Budel als Eetwinkel, de cafetariaformule van grossier Chefs Culinar. Eigenaren Ludo en Evelyn Neeskens nemen na 19 jaar intrek in het voormalig pand van cafetaria van Kessel aan de Deken van Baarsstraat in het Brabantse dorp.

Lees bericht
Visrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam

Horecaconcept - In september opent Pesca een nieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging in de havenstad wordt na Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid