Isabel Boerdam onderscheiden met Jaap Lagerweij Young Talent Award

Verkiezing - Isabel Boerdam van Green Food Lab (en initiatiefneemster van De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel) is op het Nationaal Food Congres in het Scheveningse Kurhaus onderscheiden met de Jaap Lagerweij Young Talent Award. De Jaap Lagerweij Young Talent Award is een initiatief van het Nationaal Food Congres.
De prijs is een eerbetoon en stimulans voor jongere mensen die de supermarktsector en de levensmiddelensector confronteren en wijzen op nieuwe ideeën, veelal vanuit een maatschappelijke en/of duurzaamheidsmissie. Zij komen of uit die sector zelf, of ze zijn toetreders, en zij brengen met hun nieuwe ideeën, standpunten, overtuigingen en/of innovaties de supermarktsector en de levensmiddelensector op een hoger plan.
Oog voor talent
Boerdam ontving de award uit handen van Joost Manassen, voorzitter van de raad van advies van het Nationaal Food Congres en partner bij De Transformatie Groep. De raad waar Jaap Lagerweij als algemeen directeur bij Plus supermarkten lange tijd voorzitter van is geweest. Lagerweij had en oog voor talent en wilde deze altijd versneld naar boven laten komen. En Boerdam is zo’n talent. Ze is al jaren voorvechtster van een plantaardig eetpatroon en heeft het vegetarisme salonfähig gemaakt, zo schrijft FoodPersonality. “Vegetariërs werden voorheen vaak nog omschreven als geitenwollensokkenfiguren,” aldus Manassen, “Wat begon als een blog - De Hippe Vegetariër - is uitgegroeid tot het grootste ‘vega inspiratieplatform’ van Nederland.” Maar een minstens zo grote impact had Boerdam met ‘De Nationale Week Zonder Vlees; sinds 2022 De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. “Deze week is inmiddels in de hele levensmiddelensector bekend en bovendien iets waar de hele levensmiddelensector rekening mee houdt.”
Green Food Lab
Onlangs werd ‘de week’ ook voor het eerst in België gehouden. En in navolging daarvan zullen verschillende andere landen volgen. Vandaag de dag geeft Isabel leiding aan het Green Food Lab, met dertig experts die ‘de storytellers’ zijn van plantaardig en duurzamer eten en drinken.
Bron: FoodPersonality/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Timo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar
Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...
Lees berichtNS wil in Week zonder Vlees reiziger verleiden tot meer vegan
Actie – NS ziet de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, die van 6 tot en met 12 maart, wordt gehouden, als goede aanleiding om meer reizigers te verleiden tot het consumeren van vega en vegan. Samen met 25 van de 45 AH to Go-winkels op het station gaat de NS met de eigen formules Julia’s, StationsHuiskamer en Kiosk een aantal vegetarisch en vegan producten...
Lees berichtDutch Weed Burger komt met ludiek keurmerk ‘Beter Laten Leven’
Introductie - Mark Kulsdom, founder Dutch Weed Burger, introduceert tijdens de week zonder vlees een nieuw keurmerk met een knipoog naar Beter Leven-vlees: het ‘Beter Laten Leven’-keurmerk.
Lees berichtNationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg
Campagne – De Nationale Week Zonder Vlees, het initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten, krijgt vanaf 2023 een Europees tintje. Dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’ kan de campagne uitgebreid worden naar het buitenland. Het eerste land is België, waar de week in oktober 2023 wordt gehouden. Daarna volgen andere Europese landen.
Lees berichtMarit van Egmond Foodmanager van het Jaar 2022
Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres (NFC) in het Scheveningse Kurhaus is Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, gekozen tot Foodmanager van het Jaar. Marit van Egmond is de eerste vrouw die de titel mag dragen. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Foodmanager van het Jaar wordt uitgeroepen.
Lees berichtGreen Food Lab zet volgende stap met nieuw managementteam
Consultancy - Food consultancy & communications agency Green Food Lab heeft per 1 mei een nieuw managementteam. Isabel Boerdam, oprichter van Green Food Lab, draagt vanaf dat moment de dagelijkse leiding over aan Kim Zoon, Jody Vermeij en Floor van den Elshout.
Lees bericht