Italiaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken

Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.
“We zijn enorm trots dat Renato met zijn internationale ervaring en kennis, juryvoorzitter wil zijn van de eerste editie van onze gloednieuwe competitie voor pizza professionals in Nederland”, zo laat Marcel Losekoot namens de wedstrijdorganisatie weten.
Innovator
Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan. Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Hij zoekt altijd naar nieuwe deegstructuren en consistenties. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren. Zijn pizzadeeg is herkenbaar aan grote holtes en zijn Romeinse pizza staat bekend om de ongeëvenaarde knapperigheid.
Robert Kranenborg
Naast Bosco maakt SVH Meesterkok Robert Kranenborg deel uit van de vakjury. Naast deze ervaren, culinaire grootmeester bestaat de jury uit Giovanni d’ Apice. Hij is culinair adviseur en auteur van verschillende kookboeken. Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, complementeert de vakjury.
Wedstrijdopdracht
Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2023. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen deelnemen. De wedstrijdopdracht is het ontwikkelen van een ‘pizza nova’. Dit is een pizza die inspeelt op de huidige trends rondom gezondheid, duurzaamheid, verteerbaarheid en deze pizza bevat een bodem die creatief belegd is.
Partners
Het NK pizzabakken wordt mogelijk gemaakt door Stichting de Lekkerste wedstrijden en de partners van Pizza Profs: Ake Ideal NordCap, SVH, Pizza Academy, Maggy Stroes, Arla Pro, Mutti, HANOS, Van Gestel, SVO en Roux Communicatie.
Inschrijven
Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2023 kunnen zich inschrijven via deze link. Meer over de wedstrijd en -voorwaarden is hier te vinden.
Bron: Pizza Profs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd
Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.
Lees berichtDe Haan introduceert Resto’Clock pizzakiosk
Petrol - Het tankstation van De Haan Minerale Oliën presenteert aan de Neherkade in Den Haag een eerste Resto'Clock pizzakiosk. De machine bereidt in vier minuten een pizza, er is keuze uit vier verschillende varianten.
Lees berichtHorecava-organisatie telt in totaal 61.000 bezoekers
Vakbeurzen – De horecavakbeurs Horecava, die afgelopen vier dagen plaats had in de RAI in Amsterdam, heeft 61.000 bezoekers getrokken volgens de organisatie. Op sommige momenten was de drukte ook duidelijk merkbaar in de gangpaden van bepaalde hallen.
Lees berichtJesse Eekhout prolongeert titel tijdens Lekker Anders 2023
Wedstrijd – Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gepakt tijdens Lekker Anders. Hij verraste de jury met zijn 'Auberginius', een vegetarisch broodje met onder andere gegrilde aubergine.
Lees berichtPaolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.
Lees berichtVeel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen
Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...
Lees bericht