Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI


Jan Linders supermarkt in Venray

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

De meeste winkels worden verkocht aan Jumbo Supermarkten (Bunde, Gennep, Horst, Mill, Lent en Valkenburg) en PLUS (Boxmeer, Klimmen en Weert). ALDI neemt de winkel in Venlo over. De medewerkers van de verkochte winkels komen in dienst bij de kopende partijen. Ferry Moolenschot, CEO van Jan Linders: “We zijn voor deze winkels op zoek gegaan naar nieuwe eigenaren die onze medewerkers een goede toekomst kunnen bieden.”

Goedkeuring

Naar verwachting worden alle supermarkten voor het einde van het jaar omgebouwd naar de nieuwe formules. Tot die tijd verandert er niets en blijven deze open onder de vlag van Jan Linders. De verkoop van de winkels is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden, van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en van voltooiing van de voorgenomen samenwerking met Albert Heijn.

Franchiseorganisatie

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn kondigden in december vorig jaar aan een samenwerking aan te gaan, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Dit betekent dat Jan Linders eigenaar blijft van de winkels die zij gaat ombouwen naar de Albert Heijn-formule en dat zij deze zelfstandig blijft exploiteren. De winkels zullen naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn omgebouwd tot Albert Heijn. Daarnaast neemt de nieuwe franchiseonderneming Jan Linders tien filialen van Albert Heijn over. Jan Linders wordt daarmee de grootste franchisepartij van Albert Heijn.

Bron: Jan Linders/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Lees bericht


Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht

Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht

Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees berichtAfscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum

Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid