Jan Zandbergen Group opent nieuw innovatiecentrum


Ter gelegenheid van de officiële opening werd het evenement ‘The Taste of Innovation’ georganiseerd

Uitbreiding – Onlangs opende Jan Zandbergen Group hun nieuwe Food Innovatiecentrum in Veenendaal. Het nieuwe centrum gaat een grote rol spelen in de transitie naar meer plantaardig die het voormalige vleesbedrijf momenteel doormaakt.

Ter gelegenheid van de officiële opening werd het evenement ‘The Taste of Innovation’ georganiseerd. Genodigden konden onder andere luisteren naar lezingen van de Rabobank en Wageningen University, maar er kon vooral veel geproefd worden van zowel dierlijke als plantaardige eiwitinnovaties. Jan Zanbergen wil een belangrijke speler zijn in de eiwittransitie. Vandaar dat CEO Peter-Paul Zandbergen blij is met het nieuwe centrum. “Dit innovatiecentrum is een plek waar onze afdelingen, klanten en instanties samenkomen. Waar we nieuwe producten kunnen ontwikkelen en verschillende manieren kunnen onderzoeken om deze te produceren met het oog op duurzaamheid.”

Demonstratie

In het nieuwe innovatiecentrum bevindt zich onder andere een ‘Experience Center’, waar bezoekers kookdemonstraties en proeverijen kunnen bijwonen. Naast een volledig ingerichte professionele keuken, is er een volledig Research & Development onderzoekslab. Het eigen team van productontwikkelaars ontwikkelen nu al meer dan 100 producten per jaar.

Jan Zandbergen group

De Jan Zandbergen Group bestaat uit: Jan Zandbergen; Importeur en leverancier van grondstoffen, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte, biologisch vlees en plantaardige vleesvervangers. Diviande; Producent en verpakker van diepvriesvlees, vers voorverpakt vlees en vleesvervangers en de Future Food Group; Productontwikkelaar met een sterke focus op vegetarische, plantaardige en biologische vleesopvolgers.

Bron: Jan Zandbergen/@FoodClicks

Tijdens de opening konden er producten worden geproefd met de vraag is dit een vleesproduct of plantaardig?

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid