Jodenkoek krijgt sociaal jasje en wordt Odekoek


Naamswijziging – De Jodenkoeken van Davelaar krijgen van eigenaar bakkersfamilie Pater niet alleen een nieuwe receptuur, maar ook een nieuwe naam: Jodenkoeken heten voortaan Odekoeken.

Jodenkoeken groeiden uit tot een begrip in Nederland. De knapperige koeken van Davelaar gaan terug tot 1883, toen een familiebedrijf de koeken bakte in een kleine bakkerij in Alkmaar, Noord-Holland. Sinds kort worden de koeken weer ouderwets gebakken met 100% plantaardige ingrediënten met Zeeuwse bloem, basterdsuiker en margarine . Een mooi moment om ook de naam aan te passen in Odekoeken. Niet dat er kritiek kwam op de oude naam, maar toch werd het noodzakelijk geacht de naam aan te passen.

Open Hiring

Wat ook werd aangepast is het vacatureproces. Het bedrijf hanteert sinds afgelopen november als een van de eerste bedrijven van Nederland het vacatureproces via Open Hiring. Dit betekent dat iedereen die Davelaar Odekoeken wil bakken óf inpakken kans heeft een baan, ongeacht achtergrond of verleden, zodat iedereen gelijke kansen heeft op de arbeidsmarkt.

Het principe van Open Hiring is simpel. Een bedrijf stelt een vacature open en mensen die belangstelling hebben voor de baan -en denken deze aan te kunnen- zetten hun naam op een vacaturewachtlijst. De bakkerij van Davelaar Odekoeken ging afgelopen november met het baanbrekende concept aan de slag. Inmiddels hebben 93 werkzoekenden zich aangemeld voor een baan bij de bakkerij waarvan er nu vijf mensen in de koekbakkerij in Zwaagdijk werken en 66 op de wachtlijst staan. Bakkersfamilie Pater is inmiddels een campagne gestart om meer ondernemers te stimuleren met Open Hiring te gaan werken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Koekfabriek neemt mensen aan zonder sollicitatiegesprek

Baanbrekend - Een baan krijgen, zonder sollicitatiegesprek: bij De Koekfabriek in Wageningen kan het. Deze bakkerij met zes locaties in Nederland gaat mensen aannemen volgens het nieuwe concept van Open Hiring. Kandidaten hoeven dan niet meer te solliciteren om aan een baan te komen. Ze moeten alleen laten weten dat ze gemotiveerd zijn en het werk aankunnen. Om in aanmerking...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid