Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd

Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.
Het team van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en partners stonden tijdens de Horecava stil bij de lange staat van dienst van Johan van der Weerd. Eventmanager Bernd Beekman onthulde een straatnaambord waarmee het plein voor het wedstrijdpodium vanaf nu is omgedoopt tot het Johan van der Weerdplein. “Ik besef nu pas wat het betekent om 39 jaar ten dienste te mogen zijn van het mooie vak dat wij met z'n allen uitoefenen”, zei Van der Weerd. “Ik kijk er met veel plezier op terug.”
Sinds 1984
De Lekkerste Wedstrijden, tegenwoordig het NK De Lekkerste, worden sinds 1984 georganiseerd. In dat jaar vond de eerste editie van het Lekkerste Broodje plaats, in het Postiljon Hotel in Bunnik. Het idee was om in de horeca meer met brood te doen en de creativiteit te verhogen, want naast het broodje ham-kaas was er destijds weinig anders in de cafetaria verkrijgbaar. De eerste wedstrijd werd georganiseerd door Koggeschip Vakbladen en belangenvereniging IJsfrica, waar Van der Weerd voorzitter van was. “Ons doel was de fastservicesector te reorganiseren en in een positiever daglicht te zetten”, legt Van der Weerd uit. “De wedstrijden en opleidingen waren de trekker.” Van der Weerd kijkt met trots naar hetgeen Stichting de Lekkerste Wedstrijden heeft bereikt. “Het horecalandschap heb ik meerdere keren zien veranderen en ik moet zeggen dat de kwaliteit alleen maar is toegenomen. Het eenvoudige broodje is uitgegroeid tot een culinair hoogstandje. Er is best gemopper geweest, maar goede ondernemers hebben het prima opgepakt. Natuurlijk zijn er bedrijven die het nu moeilijk hebben, dat geldt voor alle bedrijfstakken, maar de sector staat er goed en stevig op.”
Bron: @FoodClicks
Auteur: M.Louws
Gerelateerd nieuws
Horecava-organisatie telt in totaal 61.000 bezoekers
Vakbeurzen – De horecavakbeurs Horecava, die afgelopen vier dagen plaats had in de RAI in Amsterdam, heeft 61.000 bezoekers getrokken volgens de organisatie. Op sommige momenten was de drukte ook duidelijk merkbaar in de gangpaden van bepaalde hallen.
Lees berichtPaolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.
Lees berichtVeel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen
Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...
Lees berichtFSIN ziet foodservicemarkt in 2022 met €5,8 miljard groeien
Analyse - De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) op het jaarlijkse FSIN Brunchcongres tijdens de Horecava.
Lees berichtFerlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023
Wedstrijd – De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferlyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en niet voor het eerst.
Lees berichtTop Bakkers twee keer genomineerd voor de Horecava Awards
Verkiezing - Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023. Het brood van de coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers is genomineerd binnen de categorie Food & Beverage en voor de Duurzaamheid Karel de Vos Award.
Lees bericht