Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd


Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein. 

Het team van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en partners stonden tijdens de Horecava stil bij de lange staat van dienst van Johan van der Weerd. Eventmanager Bernd Beekman onthulde een straatnaambord waarmee het plein voor het wedstrijdpodium vanaf nu is omgedoopt tot het Johan van der Weerdplein. “Ik besef nu pas wat het betekent om 39 jaar ten dienste te mogen zijn van het mooie vak dat wij met z'n allen uitoefenen”, zei Van der Weerd. “Ik kijk er met veel plezier op terug.”

Sinds 1984

De Lekkerste Wedstrijden, tegenwoordig het NK De Lekkerste, worden sinds 1984 georganiseerd. In dat jaar vond de eerste editie van het Lekkerste Broodje plaats, in het Postiljon Hotel in Bunnik. Het idee was om in de horeca meer met brood te doen en de creativiteit te verhogen, want naast het broodje ham-kaas was er destijds weinig anders in de cafetaria verkrijgbaar. De eerste wedstrijd werd georganiseerd door Koggeschip Vakbladen en belangenvereniging IJsfrica, waar Van der Weerd voorzitter van was. “Ons doel was de fastservicesector te reorganiseren en in een positiever daglicht te zetten”, legt Van der Weerd uit. “De wedstrijden en opleidingen waren de trekker.” Van der Weerd kijkt met trots naar hetgeen Stichting de Lekkerste Wedstrijden heeft bereikt. “Het horecalandschap heb ik meerdere keren zien veranderen en ik moet zeggen dat de kwaliteit alleen maar is toegenomen. Het eenvoudige broodje is uitgegroeid tot een culinair hoogstandje. Er is best gemopper geweest, maar goede ondernemers hebben het prima opgepakt. Natuurlijk zijn er bedrijven die het nu moeilijk hebben, dat geldt voor alle bedrijfstakken, maar de sector staat er goed en stevig op.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuws
Veel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen

Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...

Lees berichtFerlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023

Wedstrijd  – De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferlyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en niet voor het eerst.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid