John van der Ent scherpt strategie SPAR verder aan


John van der Ent bij de introductie van de 1-persoonswinkel van SPAR

Formulenieuws – Verder groeien met foodservice, groeien in verkooppunten en investeren in permanente verbetering van de winkels. Dat is de aangescherpte strategie, die SPAR CEO John van der Ent op de formuledag van de gemaksformule deelde met de aangesloten ondernemers.

SPAR heeft als uitgangspunt ‘het leven van de consument een beetje makkelijker te maken met een verrassend lekker & gezond assortiment’. Van der Ent: “Iedereen wil tegenwoordig op elk moment van de dag op elke willekeurige plek bediend worden voor elk denkbaar gemak. Het is onze missie om er te zijn op iedere plek, voor ieder moment en voor wie je ook bent”.

SPAR heeft een meerderheidsbelang in The Tosti Club en wil daarmee de foodservice ambities versnellen. Met het versmelten van haar foodservice- en foodretailactiviteiten creëert de formule klantwaarde als gemakswinkel. Ook de online propositie van SPAR wordt doorontwikkeld, aldus de CEO, om het gemak voor de consument nog tastbaarder te maken.. 

Veel kleine winkels

SPAR biedt met haar 455 gemakswinkels een sterk lokaal netwerk dat zich strekt van de eilanden tot in Limburg. SPAR heeft op dit moment winkels van 150 m² tot ruim 500 m² en meent vanuit dit fijnmazige netwerk van franchiseondernemers op nog veel meer plekken gemak te kunnen brengen op een duurzame manier. Daar zijn de eerste pilots voor opgestart. 

Zwitsers zakmes

SPAR heeft een divers portfolio aan winkels met een wisselende rol. Het gemak van SPAR vindt de klant elke keer in een andere vorm, passend bij de behoeften van klanten op die plek. Zo kent SPAR de formules Express in combinatie met tankstations, Buurt in wijk en dorpskernen, City in de binnensteden en high traffic-locaties, Enjoy op vakantieparken en University.bij de universiteiten en hogescholen, Daarmee zet SPAR in op focus op het juiste assortiment, op de juiste plek, voor de juiste prijs, als een soort Zwitsers zakmes, aldus SPAR.

Bron: SPAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

Lees berichtSPAR opent tijdelijke winkel in Beekse Bergen

Leisure  – SPAR opent op Beekse Bergen een tijdelijke winkel. De tijdelijke locatie is noodzakelijk nadat een brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark in Hilvarenbeek in juni ook de SPAR enjoy winkel van Peter en Leny den Haag in de as legde.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid