Joris Bijdendijk en Koepelkerk openen tijdelijk restaurant


Restaurant – Chef-kok Joris Bijdendijk gaat met het keukenteam van restaurant Rijks ‘on tour’. Als start van deze reis wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot tijdelijk restaurant.

De Renaissance Koepelkerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot sfeervol restaurant. Geserveerd wordt er een vijfgangen diner dat speciaal voor deze samenwerking is samengesteld, maar ook klassiekers kent van de menukaart van restaurant Rijks. Zo staat onder andere de Biet Tomasu beurre blanc en Sint Jakobsmossel met codiumvinaigrette op het menu. De gerechten worden begeleid door wijnen, geselecteerd door sommelier Max van Bockel.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRestaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht

Horeca probeert oplossingen te vinden in coronacrisis

Horeca - De Nederlandse horeca is op tal van manieren bezig het coronavirus het hoofd te bieden. Sommige horecagelegenheden hanteren andere openings- en sluitingstijden, andere locaties beperken het restaurantbezoek tot maximaal 80 personen en weer andere zoeken een oplossing in het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Lees bericht

Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Lees bericht


Low Food Lab wil voedselsysteem ‘gastronomisch’ verbeteren

Platform – De Low Food beweging, een initiatief van de foodprofessionals Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman – wil de komende jaren met chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers onderzoeken welke gastronomische oplossingen er zijn voor ons voedselsysteem. De beweging heeft daarvoor het Low Food Lab opgezet. Het Low Food Lab is een zogenaamd open-source platform en gaat met verschillende partijen onderzoeken...

Lees bericht

Nederlandse “ruige” koks achter het fornuis in Parijs

Festival - Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs. Omnivore is een jaarlijks terugkerend festival voor foodies dat in Parijs en in andere wereldsteden wordt georganiseerd. Nederland is dit jaar verkozen tot gastland. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid